Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остри реплики между БСП и ГЕРБ от парламентарната трибуна заради зачестилите случаи на агресия

Снимка: БГНЕС

Зачестилите случаи на побои дадоха повод за размяна на остри реплики между БСП и ГЕРБ от парламентарната трибуна. Социалистът Стоян Мирчев призова управляващите да се вслушат в критиките на опозицията, иначе кабинетът "Борисов" щял да свърши съвсем предсрочно:

Върнахте ни в бруталните мутренски времена от средата на 90-те години. Свидетели сме на ежедневни корупционни скандали, патриотки прекарват бежанци, любими министърки на Борисов гърмят със скандали около корупция в АПИ и НДК. Позорно стоим на първо място по корупция, пребиват хора посред бял ден в центъра на столицата. Аферата със суджука от Добрич - то е олицетворение на същността на управлението ви.

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на социалистите и направи прогноза,че ще има и кабинет "Борисов 4".

Цветанов се обърна към БСП с думите:

Това е опит като защитна реакция за проблемите, които имате в БСП. Не е проблем на БСП суджукът, но партия ГЕРБ взе ясното решение и се разграничи от подобно поведение, и оставихме компетентните органи да се произнесат. Няма нито един народен представител, който да му е поискан имунитета, който да е разговарял със затворници и да е осъществявал купуване на гласове, за да влезе в българския парламент. Къде беше вашата позиция? Това е проблемът на БСП.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна