Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нант" с интерес към Абел Анисе

Снимка: ПФК Лудогорец

Полузащитникът на "Лудогорец" Абел Анисе може да се върне във френската Лига 1 като футболист на "Нант", тъй като старши треньорът на "канарчетата" Клаудио Раниери не е приключил със селекцията това лято.

Опитният италиански специалист, който сензационно изведе "Лестър" до шампионската титла в Англия, има нужда точно от заздравяване в средата на терена, съобщава Радио Монте Карло Спорт.

Раниери е запознат с профила на футболиста, още повече той е продукт на школата на Оксер, говори езика и средата няма да бъде нова за него. Анисе е вариант за тази зона на терена, съобщава медията. Националът на Мадагаскар обаче не е свободен агент, а до края на договора му с Лудогорец има още две години. Няма яснота каква ще бъде трансферната сума, която ще поискат от българския шампион, но Нант не е склонен да харчи неразумно предвид последните две сделки, които бяха осъществени в рамките на два дни.

Раниери привлече вратарят Чиприян Татарушану от Фиорентина и централният бранител Никола Палоа от Бордо. Високият 190 сантиметра Палоа идва с трансфер за 2 милиона евро- максималната сума, която Нант може да си позволи. Още повече, че Палоа и до момента е играл във Франция, наясно е със ситуацията и няма да се нуждае от голям период на адаптация. Докато Анисе идва от първенство, което се котира около 30-ото място в листата на УЕФА, твърди пък печатното издание Нант Метропол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна