Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на село Варвара готвят нов протест срещу управлението на Общината

Снимка: БГНЕС

Няма постигнато споразумение между кмета на община Септември Марин Рачев и жителите на село Варвара, които от месец протестират срещу авторитарното управление на Общината. От инициативния комитет заявиха, че готвят нов протест и настояват за среща с  изпълнителната власт. 

Въпреки че общинският съвет в Септември със свое решение разпореди пускането на минералната вода в един от големите хотели в селото, напрежението в района не намалява, каза Николай Баташки от инициативния комитет: 

Не само не е намаляло, а се увеличава с провокативните изказвания на общинския кмет, че протестите имат политически характер, което не е вярно.

Баташки отрече да е имало среща между Марин Рачев и протестиращитe:

Среща е имало в София, но между общинския кмет, собственика на хотела и Цветан Цветанов, който е наредил на кмета да промени решението си да осигури достъп за хотела през пътя за минералната вода, което е и направено вече. Днес са внесени подписките , над 500 подписа до главния прокурор, Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция с искания да се провери цялостната финансова политика в община Септември.

Следващият протест е планиран за 13 август.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна