Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава гасенето на пожара край Поповица

Жълт код е в сила за 26 области

| обновено на 03.08.17 в 15:26
Снимка: БТА
Продължава гасенето на пожара, избухнал вчера сутринта във фуражните складове до кравефермата край пловдивското село Поповица и обхванал около 5 декара. Екипи на пожарната са били дежурни през цялата нощ.  

Интензитетът на огъня намалява и няма опасност от разрастване на пожара, увери говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев, който уточни , че на мястото работят 4 екипа:
Остават да горят около 40 процента вече от това, което се беше запалило, тоест да кажем, че наполовина са загасени нещата и от пожара, което е унищожено. Само в едната част от сградата, в единия от сеновалите е останало да гори. Искрено се надяваме нещата да приключат до утре.

Огънят беше локализиран вчера по обед, но за окончателното загасяване на пламъците, обхванали над 200 тона груб фураж - бали с люцерна и сено, е нужно повече време, заявиха още от Пловдивската пожарна.

Няма опасност за близката кравеферма. 
Причините за пожара се изясняват.

Опасността от пожари остава и днес. За 26 области в страната е в сила жълт код за високи температури. Единствено за Варна и Бургас няма обявено предупреждение за опасно топло време.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна