Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Михов: Обсъжда се създаването на Център за военно обучение на доброволци във Велико Търново

Милен Михов
Снимка: БНТ


Обсъжда се създаването на Център за военно обучение на доброволци във Велико Търново, заяви пред "Хоризонт" депутатът от Обедините патриоти Милен Михов:

Такъв център се предвижда или се планира във Велико Търново, където има една добре запазена все още база на бившето сержантско училище.

Михов добави, че през такъв тип военна подготовка може да премине абсолютно всеки български гражданин:

В рамките на шест месеца, а възможно е и една година, след което той ще се зачислява в резерва и ще получава определени привилегии, нека да го кажем, при постъпване на държавна и общинска служба.

Програмата на правителството предвижда в Плевен и в Сливен да бъдат формирани доброволчески батальони. Съставянето на такива обаче не отменя темата за повишаване на заплатата на кадровите военни, подчерта депутатът Милен Михов, който е и член на комисията по отбрана към НС.

Депутатът от ДПС Янко Янков, който също е част от комисията, направи своя коментар на програмата на кабинета: 

Друго, което е изключително важно, е, че трябва да се обърне сериозно внимание на младите хора, техните ангажименти като български граждани към отбранителния сектор. Това, което ми направи впечатление, е да се обърне внимание на капацитета на резерва. Когато влизахме в НАТО аз много пъти съм го казвал, ние поехме сериозен ангажимент за утрояване почти на нашите въоръжени сили в случай на реална необходимост от резерва. Нищо в тази посока не е направено. Аз лично като политик ще направя всичко възможно това да се реализира.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна