Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Арсенал“ и „Лестър“ си вкараха 7 гола

„Арсенал“ и „Лестър“ си вкараха 7 гола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Арсенал“ сломи гостуващия „Лестър“ с 4:3 в първата среща от новия сезон в английската Висша лига по футбол. Едва седмица, след като спечели Суперкупата след успех с дузпи над шампиона „Челси“, тимът на Арсен Венгер отново трябваше да изживее драматични моменти, но стартира първенството с успех.

Новото попълнение Александър Лаказет се нуждаеше от малко повече от минута, за да реализира първия си гол във Висшата лига. Френският нападател, който бе привлечен от „Лион“, откри резултата с удар с глава след центриране от дясно на Мохамед Елнени и вкара най-бързото попадение на дебютант в английския шампионат.

Само три минути по-късно „Лестър“ изравни. При центриране от ляво към далечната греда вратарят Петър Чех увисна, Хари МакГуайър върна с глава в малкия пеналт и Шинджи Окадзаки също с глава засече в мрежата за 1:1. В 29-ата минута „Лестър“ стигна до обрат - Марк Олбрайтън центрира и Джейми Варди засече в мрежата. Малко по-късно гостите бяха близо и до трето попадение. В последните секунди на първата част Дани Уелбек изравни, след като получи пас от Сеад Колашинац и на празна врата от 6-7 метра направи 2:2.

„Лестър“ отново поведе в 56-ата минута, когато Варди засече с глава центриране от корнер на Рияд Марез. Съдийска грешка допринесе за изравняването на резултата в 83-ата минута. Главният арбитър Майк Дийн не видя игра с ръка на Месут Йозил, след което последва корнер, а след неговото изпълнение и избита топка Гранит Джака върна в наказателното поле към резервата Аарън Рамзи, който от ъгъла на малкия пеналт вкара за 3:3. Две минути по-късно друга резерва - Оливие Жиру, се разписа за крайното 4:3 с глава след центриране от корнер на Джака от дясно.

Днес ще се играят още 7 мача от първия кръг:

„Уотфорд“ – „Ливърпул“

„Челси“ – „Бърнли“

„Кристъл Палас“ – „Хъдърсфийлд“

„Евертън“ – „Сток Сити“

„Саутхемптън“ – „Суонси“

„Уест Бромич“ – „Борнемут“

„Брайтън“ – „Манчестър Сити“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна