Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Социалистите във Франция призоваха президента Еманюел Макрон да предприеме действия срещу Северна Корея, пише "Дейли Експрес".
Френската социалистическа партия разкритикува Макрон за неучастието на Париж при намирането на решение на севернокорейския проблем на фона на увеличаващите се страхове за Трета световна война. 
Всеки четвърти възрастен в Германия е намалил консумацията на яйца след скандала с фипронил в Европа. Това показва проучване, цитирано от вестник "Билд". 16 на сто от гражданите ядат по-малко яйца от обикновено, а 10 процента изцяло са ги извадили от менюто си. Федералният институт за оценка на риска  заключи в предварителна оценка, че рискът за здравето при продължителна консумация на замърсени храни е „малко вероятен", посочва изданието. 
Британските туристи трябва да се подготвят за още проблеми, свързани с Брекзит, когато обменят паундите в евро, след като водещи инвестиционни банки предвиждат двете валути да изравнят стойността си, пише "Гардиън".  Туристите в Испания и Италия ще видят как спестяванията им намаляват и повече граждани ще изберат да си останат във Великобритания въпреки лошото време през лятото, смята изданието.
29% от британците, гласували за оставане в Европейския съюз, ще приемат сценарий за Брекзит, при който всички граждани на блока бъдат принудени да напуснат Обединеното кралство, пише вестник "Индипендънт". Според новото проучване повече от една трета от подкрепилите излизането от Европейския съюз отбелязват, че ще одобрят сделка, която не дава на Лондон никакъв контрол над имиграцията от съюза. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна