Пожарът между софийски села е овладян

| обновено на 12.08.17 в 19:59
БГНЕС
Напълно е овладян пожарът край село софийското село Росоман. Това е съобщил за агенция "Фокус" инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападното горско държавно предприятие. Екипи на пожарната и горски служители ще останат на място и през нощта, тъй като има много торф, който продължава да тлее.

Огънят в землището между селата Росоман и Златуша възникна вчера следобед.


Още от категорията

Приемна майка от Долна Липница е обвинена за причиняване на телесна повреда на дете

Приемна майка от великотърновското село Долна Липница е обвинена от Прокуратурата, че по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на отглежданото от нея 5-годишно момче. Петдесет и осем годишната жена е привлечена под отговорност за това, че на 15 януари тази година не е положила нужните родителски грижи и отглежданото от нея 5-годишно момче..

публикувано на 24.08.17 в 13:34

Пожар гори в складове на ул. "Челопешко шосе" в София

Голям пожар гори в складове на ул. "Челопешко шосе" в столицата. Преди началото му са чути яколко взрива До момента няма данни за пострадали. Седем екипа на Пожарната и няколко водоноски са на мястото. Огънят е тръгнал от производствено хале и е достигнал до склад с дрехи. "Челопешко шосе" е затворено, пътят към Челопечене, Ботунец и..

публикувано на 24.08.17 в 13:19

21 хиляди деца, предимно роми, са отпаднали от училище

По данни на образователното министерство 21 хиляди деца, предимно от ромски произход, са отпаднали от училище. Информацията беше съобщена на провеждащата в Асеновград Национална кръгла маса по проблемите на етническата интеграция. Инициативата е на Община Асеновград, а поводът бяха протестите след инцидента през юни с децата от местния клуб по..

публикувано на 24.08.17 в 12:30

Нови пътни такси от септември в Гърция

От град Коринт през Атина до Патра вече се пътува само за три часа по новата магистрала, която дори беше построена предсрочно. Все още не са изградени напълно касите за плащане на тол такси, но от началото на септември за ползването на тази отсечка от магистралата ще се плаща на две места при пътните възли Терво и Мениди. От Атина до град Янина..

публикувано на 24.08.17 в 11:51

Холандските власти арестуваха втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха в Ротердам

Холандската полиция е арестувала втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха за рок концерт в Ротердам. Арестът е бил извършен рано тази сутрин в южната холандска провинция Брабант. Задържаният е на 22 години. Говорител на полицията заяви, че разпитите на първия арестуван засега не са довели до установяване на неговата самоличност. За..

обновено на 24.08.17 в 11:24

Национална кръгла маса за решаване на проблемите на етническата интеграция започна в Асеновград

Национална кръгла маса за ефективно решение на проблемите на етническата интеграция ще се проведе в Асеновград.    Във форума участва вицепремиерът Валери Симеонов . Той ще открие новата приемна на Районното полицейско управление в ромския квартал "Лозница" заедно с вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен..

обновено на 24.08.17 в 11:13

Правописните тестове на "Бъди грамотен" ще бъдат достъпни на страницата им във Фейсбук

Евелина Гечева представи в "Преди всички" новите тестове на "Бъди грамотен". Тази година решихме отново да попитаме нашите колеги и приятели какво да включим в тестовете. Съставяме ги на базата на най-допусканите грешки, но не успяваме да обхванем всичко. Иска ни се вече да обхванем по-широк спектър. Получихме много интересни предложения, свързани с..

публикувано на 24.08.17 в 10:44