"Лекари без граници" временно спира да спасява мигранти в Средиземно море

ЕПА/БГНЕС

Неправителствената организация "Лекари без граници" обяви, че временно спира да спасява мигранти в Средиземно море, тъй като се чувства заплашена от либийската брегова охрана.

Освен това,  политиката на италианското правителство затруднява работата ѝ. 

Ръководителят на италианското подразделение на "Лекари без граница" Лорис Де Филипи уточни, че либийската брегова охрана е поискала неправителствените организации да напуснат територията от стотици километри край либийското крайбрежие, където преди им е било позволено да работят.


Още от категорията

Работещите в гръцките медии започнаха 48-часова стачка

Работещите в гръцките медии днес протестират заради липсата на договореност между правителството и работодателите по спасяване на журналистически здравноосигурителен фонд. Те започнаха 48-часова стачка.  Журналистическият синдикат призовава отново правителството да намери решение на проблема, защото здравноосигурителният фонд е без финансиране и не..

публикувано на 24.10.17 в 08:35

В Плевен отбелязват 140 години от боевете по време на Руско-турската освободителна война

В  Лавровия парк  край Плевен отбелязват 140 години от боевете по време на Руско-турската освободителна война.  В мемориалния комплекс са издигнати  паметници на близо 3 500  загинали  в битките при Плевен руски и финландски войни. Мемориалният парк е разположен на мястото, което е било бойно поле преди 140 години, носи името на смъртно ранения боен..

публикувано на 24.10.17 в 08:04

Николай Нанков ще открие обновената сграда на гимназията в Разлог

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие  обновената сграда на гимназията  в Разлог. Днес градът отбелязва 105 години от освобождението си от османско иго.  Гимназията, носеща името на братята Петър и Иван Каназиреви, е първото средно светско училище в Пиринско, което  днес отбелязва своята стогодишнина...

публикувано на 24.10.17 в 07:47

През 2016 година светът е изгубил рекордно количество горски площи

През изминалата 2016 г. светът е изгубил рекордно голям брой горски площи, предаде Франс прес, като се позова на организация "Глоубъл форест уоч", която следи състоянието на горите по света. Данните сочат, че светът се е лишил от близо 30  милиона хектара гори, като причините за това са както пожарите, така и обезлесяването заради развитието на..

публикувано на 24.10.17 в 07:18
Дъждовно време

За 16 области на страната е обявен оранжев код за обилни валежи

За 16 области на страната днес е обявен оранжев код за обилни валежи.  В Северна България това са Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенка, Разградска, Търговищка и Шуменска област, а в Южна България оранжевият код е за областите Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Смолянска и Кърджалийска.  В..

публикувано на 24.10.17 в 07:15

Преглед на печата

"Бюджет 2018- отворен към хората" е водещото заглавие на " Труд ". Приоритетите са образование, здравеопазване, отбрана и сигурност. Повишават детските надбавки, посочва  вестникът по повод представените вчера от министреството на финансите проектобюджет за догодина. Коментарът на "Труд" по темата е озаглавен "Шафранов бюджет".  " Капитал дейли "..

публикувано на 24.10.17 в 07:05

В Мароко задържаха шест души, планирали терористични атаки

Властите в Мароко са задържали шестима души, планирали терористични атаки в страната. Арестуваните са били част от джихадистка група, разформирована наскоро. По-рано този месец са арестувани други 11 души. Мароканските власти твърдят, че са са разформировали десетки терористични клетки, като за поне 50 от тях се предполага, че са били свързани с..

публикувано на 24.10.17 в 04:49