Майсторски демонстрации на ролери в центъра на София

БГНЕС

От 10 до 16 часа днес на бул. "Александър Стамболийски" между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Христо Ботев" ще има майсторски демонстрации на ролери, звездите на новата световна мания - лонгборда, ще покажат на какво са способни.

Събитието е в рамките на инициативата "БулевАРТ", организирана от Столичната община и Центъра за градска мобилност. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Младежи ще преподават безплатни уроци по борд каране на начинаещи.

Млади стрийтарт художници ще покажат върху пана от улични ремонти своята визия за модерна и променяща се София.

Още от категорията

Самолечението – практики и рискове

В настоящото българско общество сме свидетели на една неблагоприятна тенденция за самолечение, което е опасно, каза в „Хоризонт до обед“ проф. Добрияна Сиджимова , преподавател Маркетинг в здравеопазването във Факултета по обществено здраве към МУ – София и автор на книгата "Рекламата и общественото здраве". „От една страна, това е..

публикувано на 19.03.18 в 12:00

Активизира се отново срутището, което блокира пътя Смолян – Мадан

Активизира се отново срутището, което блокира пътя Смолян – Мадан след обилните валежи от последното денонощие. Хората от близките села се опасяват да не останат без ток и вода, тъй като през мястото минава водопровод и електрически проводници. Кметът на Търън Явор Говедаров каза: "Сутринта в четири и половина ми позвъниха хора и бяхме на..

публикувано на 19.03.18 в 11:36

Регионалният исторически музей в Сливен с дарение за бесарабските българи в Молдова и Украйна

Регионалният исторически музей (РИМ) в Сливен дари свои издания на библиотеката „Христо Ботев” в Кишинев.   Тя е създадена през 1992 г.от българската диаспора в Молдова и е филиал на градската библиотека. Книгите в нея са на бесарабски българи, българска класическа литература, а най-търсени са изданията, свързани с историята на прародината..

публикувано на 19.03.18 в 11:21

Фондация "Проект Северозапад" с нови инициативи в помощ на хора в затруднение

Фондация "Проект Северозапад" работи за интегриране на уязвими групи от Северозападния регион чрез механизмите на социалната икономика. Фондацията стартира в началото на годината една трудо-терапевтична работилница. Работи се и с хора между 20 и 40 години, които са в затруднение и са израснали в институции. Идеята е да се създадат такива..

публикувано на 19.03.18 в 11:18

Близо 50 надзиратели и служители от съдебната охрана излязоха на поредния си протест в Бобов дол

Около 50 надзиратели и служители от съдебната охрана излязоха на поредния си протест пред входа на затвора в Бобов дол. Протестиращите заявиха, че няма да отстъпят от исканията си за увеличение на заплатите с 20%, подобряване условията на труд и промени в норматива за работа на охранителите в затворите. 560 лева е стартовата заплата за..

публикувано на 19.03.18 в 10:55

40% от българите смятат, че страната ни се справя с Председателството на Съвета на ЕС

Според изследване на център "Тренд", 40% от всички българи са на мнение, че страната ни се справя с Председателството на Съвета на Европейския съюз. За пореден месец се отчита липса на промяна в електоралната нагласа към основните партийни лидери, запазват се по-скоро положителните очаквания към икономическото положение на страната и жизнения стандарт...

публикувано на 19.03.18 в 10:51

Преглед на чуждестранния печат

Победата на Владимир Путин на президентските избори Русия е основна тема в чуждестранния печат. Очаква се Путин да продължи да управлява без особени промени по отношение на опита да възстанови Русия като световна сила, като същевременно ограничава икономическите реформи у дома, отбелязва "Ню Йорк таймс" . "Изостряне на напрежението със Запада" е..

публикувано на 19.03.18 в 10:35