Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: В Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи като "наложително" увеличението на бюджета за отбрана. Дали и колко ще бъдат увеличени заплатите в армията обаче ще стане ясно едва при обсъждането на бюджета за догодина.  Съветът по отбрана е одобрил проекта за модернизация на фрегатите на стойност 90 млн. лева, обяви още Кракачанов във Варна, където участва в церемонията по присвояване на първо офицерско звание на 13 курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". 

В Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни, обаяви министърът:

Има дейности, свързани с ремонтите на заводи "Терем", които към момента въобще не са в добро финансово отчетно състояние. В никакъв случай няма да ги закриваме. Конкурсът ще бъде равнопоставен за всички, но моето предпочитание е в проектите за модернизация на армията предимство да имат българските фирми, частни или държавни от Военно-промишления комплекс.

Приоритет през тази година на МО е обучението на личния състав. Красимир Каракачанов посочи, че въпреки недостига на средства в армията, военнослужещите са добре подготвени.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна