Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха майката на мъртвото бебе в Перник

| обновено на 14.08.17 в 18:01
Снимка: БГНЕС

Задържана е майката на намереното мъртво дете в Перник, съобщи Венцислав Алексов от Областната дирекция на полицията. Пред "Хоризонт" той уточни, че в момента се изяснява и съпричастността на още един човек към случая:


След множество действия по разследването, днес служители на Областната дирекция на МВР в Перник установиха и задържаха майката на починалото бебе. Това е 20-годишна жена от Перник. В момента продължават действията и работата с нея. изяснява се съпричастността и на друго лице към извършеното престъпление, така че  предстои още доста работа.

Тя е задържана вече за 24 часа и утрешния ден ще се преценява от прокурор дали да се задържа за 72 часа и да се иска мярка.

По-рано Алексов обясни, че тялото на бебето е открито в междублоково пространство в един от кварталите на града:

Снощи около 19.50 ч. на телефон 112 е подаден сигнал, че в пернишкия квартал "Тева", в междублоковото пространство, има труп на новородено дете. Веднага на място са отишли служители на полицията и представители на Центъра за спешна помощ. Веднага е закарано в "Съдебна медицина" за аутопсия и днес ще бъде извършена аутопсията, за да се разбере окончателната причина за смъртта. В момента се извършват процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата и работата продължава.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна