Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади фотографи ще мерят талант в Берковица

Снимка: Радио ВИДИН

Днес е последният ден, в който се приемат фотографии за участие в конкурса „Моята Берковица"Надпреварата се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви малолетните и непълнолетните и е част от годишната ѝ програма в Берковица. Целта е да се провокира и фокусира вниманието на подрастващите към красотата и уникалността на родния край, да се потърси и представи уникалната лична гледна точка и позитивно отношение към местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности.

Берковските ученици ще мерят таланта си в три категории - селфи с моя роден край, пейзажна фотография и градска фотография. Допустими за участие са единствено снимки на обекти в града и селата на община Берковица.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 8 до 18 години, като всеки участник може да  изпраща до 3 броя фотографии. Специална комисия, включваща професионални фотографи ще оценява кандидатите, а резултатите и класирането ще бъдат обявени на 01.09.2017 год. Фотографиите, спечелили от 1-во до 3-то място, както и класираните до 10-то място във всяка категория, ще бъдат подредени в изложба по времето на празника на града - 8-ми септември


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна