Затягат контрола срещу неправилното паркиране в Монтана

“Няма да правим компромиси на неправилно спрелите автомобили . В Монтана ще има ред” , категоричен бе кметът Златко Живков . Градоначалникът проведе двучасова среща с ръководството на полицията в града. Общината подготвя специална наредба, за да..

публикувано на 19.10.18 в 15:35

Пети ден продължава безводието в Арчар

Доставена е вода на Детската градина и социалния патронаж в село Арчар , където водоподаването е спряно от понеделник заради аварията при помпена станция "Добри дол" . Дневно за двете институции се осигуряват по 150-200 литра вода, каза кметът на община..

публикувано на 19.10.18 в 14:19

Карта упътва към чешмите в Лом

Карта на обществените чешми в Лом е достъпна в интернет. Тя е изработена от жител на града, след като стана ясно, че поради авария водоснабдяването спира за седмица. Авторът Тони Тодоров обясни, че на картата са отбелязани 7 градски чешми, които са..

публикувано на 19.10.18 в 13:15

Награждават лекари от Враца

Управителният съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз във Враца номинира шестима медици за награди по повод професионалния празник – 19 октомври. Заседанието на управата на съсловната организация е проведено във вторник, няколко дни..

публикувано на 19.10.18 в 13:03

Помощ за Вики

Започна дарителска кампания за набиране на средства за лечението на 5-месечната Вики от Враца . След две операции на тънкото черво, малката Виктория Неновска се нуждае от продължително парентерално хранене. Храната, която за три месеца струва 15 000..

публикувано на 19.10.18 в 12:24

Водоноски снабдяват ломчани с вода за битови нужди

Първите водоноски бяха разположени още вчера - първо в кв. „Калето“, кв. „Зорница“, на ул. “Веслец“№27, а след това и до Спортната зала, „Т Маркет“, на ул.“Славянска“ (до входа на поделението), на ул. „Иван Вазов“ (пред магазина), съобщават от..

публикувано на 19.10.18 в 11:05

Враца ще отбележи Световния ден на ходенето

Враца ще отбележи за 26-и път Световния ден на ходенето . Тази година, също като предходните, съорганизатор е Българската асоциация "Спорт за всички". По този повод в събота /на 20 октомври/ от паметника на загиналите във войните за национално..

публикувано на 19.10.18 в 10:38

Пропуски при проектирането водят до забавяне на изпълнението на проекти във Враца

Пропуски при проектирането водят до забавяне на изпълнението на проекти във Враца, това обяви на редовния си брифинг кметът на града Калин Каменов: „Дейностите по обновяване на обекти от образователната инфраструктура в общината стартираха с..

публикувано на 19.10.18 в 08:27
Плочата в памет на унгарските мелничари в Оряхово Сабадош

Оряхово почита българо-унгарското приятелство

Оряхово ще отбележи днес Деня на българо-унгарското приятелство - 19 октомври. Цветя ще бъдат поднесени на паметната плоча на унгарските мелничари Сабадош, дошли в крайдунавския град в края на 19 век. Изложба на фотографии ще бъде открита в..

публикувано на 19.10.18 в 08:00

Валидираха пощенска марка "180 години Пристанище Лом"

Пощенска марка, посветена на 180-тата годишнина на пристанището в Лом беше валидирана по време на тържеството. Марката е с номинална стойност 95 стотинки. "Марките, свързани с кораби, пристанища, реки и морегта, са сред най-търсените от колекционерите по..

публикувано на 19.10.18 в 07:30