Видинчанин открадна трактор и катастрофира

67-годишен монтански жител съобщил, че неизвестен извършител отнел от стопанския му двор в с. Сливовик трактор „ТК 80”, който впоследствие намерил преобърнат, със счупени странични стъкла на кабината и поражения в двигателната част, получени след..

публикувано на 19.11.19 в 12:10
Държавен фонд земеделие

Над 2 милиона ще връщат собственици на къщи за гости от Северозапада

Процедура по откриване на производства по издаване на актове за установяване на публично държавно вземане е задействана за собственици на къщи за гости в Северозапада. Справка на сайта на Държавен фонд "Земеделие" показва, че те ще трябва да върнат над 2..

публикувано на 19.11.19 в 10:49

Движението по пътя Ботево- Арчар в една лента до 18 часа днес

До 18 часа днес движението по пътя Ботево- Арчар ще се осъществява в една лента поради оборудването на автоматично устройство записващо пътния трафик, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена..

публикувано на 19.11.19 в 10:46

Късо съединение предизвика пожар във Враняк

Късо съединение в електрическата инсталация е причина за пожар в частен двор в село Враняк, община Бяла Слатина, съобщават от ОДМВР-Враца.  От извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал  в дървен навес.  Огънят е обхванал и паркиран под навеса..

публикувано на 19.11.19 в 10:03

Изборите във Враца са валидни, произнесе се Административният съд

Административният съд във Враца отхвърли като неоснователни претенциите за оспорване на резултатите от изборите за общински съветници във Враца, съобщиха от институцията. Делото беше образувано след жалби на упълномощения представител на БСП за..

публикувано на 19.11.19 в 09:57

Село Крета ще отбележи празника си с фолклор

Започнаха есенните празници на селата от община Мездра. След като миналата неделя празнуваха в Ослен Криводол, тази събота /23 ноември/ е ред на друго малко село – Крета. По традиция жителите и гостите на селото се събират на обща трапеза, за да..

публикувано на 19.11.19 в 09:56

Общината в Ружинци ще подпомага двойки с репродуктивни проблеми

Община Ружинци ще задели средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в бюджета си за 2020 година. Стартира и дарителска кампания, каза кметът Александър Александров: "Наистина се оказва, че много млади хора имат такива..

публикувано на 19.11.19 в 08:10

Има ли атаки срещу представители на ГЕРБ във Видинско

Активисти на ГЕРБ от Видин обявиха за атаки срещу тях заради партийни позиции. Кандидатка за общински съветник е подала сигнал в полицията за простреляно стъкло на автобус на нейна фирма, а на председателя на Общинския съвет във видинската община..

публикувано на 18.11.19 в 18:01

Снимката на 18 ноември 2019 година

С шествие на деца от Основно Училище "Любен Каравелов" във Видин стартира втората част от дейностите на школото по отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.  Инициативата е на Комисията по безопасност..

публикувано на 18.11.19 в 17:50

Пристигнаха част от противогрипните ваксини за възрастните хора от област Видин

Започна разпределянето на 100 000 противогрипни ваксини, предназначени за пенсионери над 65-годишна възраст в страната. Те ще бъдат доставени на семейните лекари, заявили желание да участват в програмата.  Ваксините са по национална програма и не..

публикувано на 18.11.19 в 17:27