Епископ Поликарп гостува в Радио Видин преди да замине в Пловдивската епархия

С благодарност към миряни и духовници , Белоградчишки епископ Поликарп , който беше викариен епископ във Видин , напуска епархията, за да заеме новия си пост в Пловдивската митрополия. За десетте години служба във Видин той каза, че стремежът му..

публикувано на 21.09.17 в 17:30

Хора в ружински села се погрижиха за уличното си осветление

Жители на села от община Ружинци се справят сами с уличното осветление . Проблемите там са от години и живущите са поели инициатива за закупуването на осветителни тела, които общината е поставила и поддържа, това каза кметът на Ружинци Александър..

публикувано на 21.09.17 в 17:13

Празник в община Георги Дамяново

Община Георги Дамяново празнува. За поредна година местната управа събра жителите на централния площад. Празникът се чества на 22 септември, но заради почивните дни се отбеляза ден по-рано. Архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския..

публикувано на 21.09.17 в 16:35

Запазена керамика отпреди 3 400 години откриха археолози в некропол в Балей

Инкрустирана керамика отпреди 3 400 години откриха археолози в древен некропол във видинското село Балей. Всеки от съдовете е уникален по форма и украса. Некрополът е открит случайно едва преди няколко години, въпреки че самото селище, което е..

публикувано на 21.09.17 в 16:00

Как ще отбележим Деня на независимостта

Утре, 22 септември, ще отбележим Деня на независимостта на България. Във Видин церемонията по отбелязването на празника е от  11 часа на площад "Бдинци". Слово по повод празника ще произнесе кметът на общината Огнян Ценков, след което ще бъдат..

публикувано на 21.09.17 в 15:10

Празник предстои в Долна Кремена

22 септември- Ден на независимостта на България е и празник на мездренското село Долна Кремена . По този повод всяка година от Мездра до Долна Кремена се провежда велопоход, като колоездачите ще бъдат посрещнати в селото в 10.00 часа. В 10.30 часа ще..

публикувано на 21.09.17 в 15:00

Отделът за закрила на детето във Враца остана без началник

Петя Узунова остави без началник отдел „Закрила на детето“ във Враца . Досегашният титуляр предпочете да се развива в друго поприще. Петя Узунова е назначена за педагогически съветник в Начално училище „Иванчо Младенов“ в града под Околчица. Преди да..

публикувано на 21.09.17 в 14:15

Европейски ден без загинали на пътя във Видинско

Служители на "Пътна полиция" отбелязват 21 септември- Европейският ден без загинали на пътя с масови проверки на участници в движението в региона. От 9 часа тази сутрин екипи на "Пътна полиция" -Видин следят за безопасното движение по пътищата в..

публикувано на 21.09.17 в 14:05

Приключиха ремонти на детски заведения в Берковско

Приключи ремонт на покривите на ДГ „Васил Левски“, с. Бързия и на покрива на детската ясла в Берковица . „Длъжни сме да осигурим качествена и здравословна среда за нашите деца” – каза зам.-кметът Радослав Найденов . В детската..

публикувано на 21.09.17 в 13:55

Във Видин отбелязаха Световния ден на мира

С поднасяне на цветя пред паметника на "Бдинци" и едноминутно мълчание Дружеството на военноинвалидите и военнопострадалите във Видин отбелязаха Световния ден на мира, за какъвто е обявен днешният 21 септември.  "Няма нищо по- ценно от мира" , каза в..

публикувано на 21.09.17 в 13:55