Прокуратурата обвини задържани във Враца и Вършец за трафик на жени

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за набиране и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Австрия и Германия. Това съобщиха от прокуратурата. Участниците са задържани на 17 ноември..

публикувано на 23.11.17 в 15:56

Ученици от Враца взеха награди от национално състезание по физика

И тази година възпитаниците на природо-математическата гимназия се представиха повече от успешно на националното есенно състезание по физика , съобщават от ППМГ „Акад. Иван Ценов“  във Враца .  В конкуренция с най-добрите по физика в страната на..

публикувано на 23.11.17 в 15:43

В Белоградчик беше открита изложба "Славната бдинска дивизия"

В галерия „Вълчо Вълчев” в Белоградчик беше открита пътуващата изложба „Славната бдинска дивизия” . Експозицията е посветена на участието на Шеста пехотна Бдинска дивизия в Първата световна война. Главният експерт в Държавен архив- Враца Весела..

публикувано на 23.11.17 в 15:15

Археолозите направиха нови разкрития в Мездра

Останки от антични постройки са открити при археологическите разкопки в Мездра.  Директорът на Регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски и археологът доц. д-р Нарцис Торбов започнаха спасителни проучвания в центъра на..

публикувано на 23.11.17 в 14:17

Пътуващо сандъче с книги гостува на видинско училище

Пътуващо сандъче с книги пристигна за втора поредна година във видинското училище "Любен Каравелов" . Инициативата за насърчаване на четенето е на Българската библиотечно-информационна асоциация, която подготвя селекция от модерни детски книги и ги..

публикувано на 23.11.17 в 14:01

Жена от село Якимово е задържана за престъпления в Испания

Българка, задържана с Европейска заповед за арест, ще бъде предадена на съда в Испания за притежание и разпространение на наркотици , съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София. Жената, която е жителка на монтанското село Якимово е..

публикувано на 23.11.17 в 11:27

Кола блъсна пешеходец в село Долно Церовене

Мъж на 41 години е настанен вчера с опасност за живота в монтанската болница. Той е бил блъснат от автомобил в село Долно Церовене . Шофьорът се е движил с несъобразена скорост, съобщават от полицията. Пробата му за алкохол е отрицателна. Образувано е..

публикувано на 23.11.17 в 11:04

Изложба в Белоградчик показва документи за бойния път на бдинци през Първата световна война

От 11.00 ч. днес, 23 ноември, в Художествената галерия „Вълчо Вълчев” в Белоградчик се открива изложба, посветена на участието на Шеста пехотна Бдинска дивизия в Първата световна война. 17 табла представят фактологични данни в снимки и документи,..

публикувано на 23.11.17 в 09:59

Поредна присъда за рецидивист

Районният съд в Оряхово удължи с 8 години при първоначално строг режим престоя зад решетките на рецидивист заради извършено от него поредно престъпление. 55-годишният Гулевски в момента изтърпява 6-годишна присъда. Поредното изстъпление на..

публикувано на 23.11.17 в 08:30

Снимката на 22 ноември 2017 година

Учебна ситуация разиграха във филиал "Незабравка" на Детска градина "Арабела" във Видин по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по..

публикувано на 22.11.17 в 18:00