Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Свиленски определи концесията на терминала в Пловдив като поредния грабеж

Московски "покани" Свиленски да ръководи фирма, която да управлява интермодалния терминал



Депутатът от "БСП за България" Георги Свиленски определи решението на правителството за даване на концесия на терминала в Пловдив като "поредния грабеж на българското общество". Концесията е за повече от 15 милиона лева за 27 години. В процедурата участва само един кандидат, който е и победител.

То си е чисто даване под наем на 71 декара в Пловдив, с изградени коловози, изградени рампи, автомивка, бензиностанция, административна сграда, за 5 хиляди лева на месец, за 27 години напред. Фирмата е "ПИМК". Сега задаваме и въпроса дали няма да бъде тя и концесионерът на Летище "Пловдив", тъй като ще почнат да ни опровергават, че щели да инвестират 15 милиона за 27 години. Т.е. на 26-ата година, ако концесионерът реши да се откаже от тази концесия, без да инвестира тези 15 милиона, цялото му пребиваване в тази публична държавна собственост ще му струва 5 хиляди лева на месец, коментира Свиленски.

Снимка

На извънредна пресконференция на ГЕРБ, провокирана от изявлението на Свиленски за нередности в отдаването на концесия на терминала, министърът на транспорта Ивайло Московски покани Георги Свиленски да стане ръководител на държавна компания, която да управлява интермодалния терминал в Пловдив.

Горещи теми

Войната в Украйна