Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Да запазим Корал" отново на протест

Плажът на къмпинг "Корал"
Снимка: БГНЕС

Стотици къмпингуващи, сред които и семейства с деца, се събраха на къмпинг "Корал", където се проведе протест срещу застрояването на дивите плажове.

Организаторът Атанас Русев заяви, че повод за протеста са постоянните проверки от държавни служители на къмпингуващите в защитената територия.
Единственатат им цел е била да се премахнат дивокъмпингуващите и последната останала девствена плажна ивица да се продаде на инвеститори и да се застрои, смятат недоволните. Те протестират срещу отношението на министъра на туризма Николина Ангелкова, която нарекла хората в палатките "крадци", както и срещу намерението й да направи ново разпределение на местата за къмпингуване.

Атанас Русев нарече всичко това "дискриминация":
Не може една палатка на плажа да е толкова незаконна, колкото един хотел "Морско конче", който е издигнат на пясъка на "Дюните". Не може на този хотел ние да не му обръщаме внимание, а в същото време да правим всеки ден проверки на едни палатки. Критериите на тази община и въобще на властите, които правят проверки, са доста изкривени. За нас е ясно, че те работят по поръчка. Това е един процес на тормоз, натиск и 100 процента в този  тормоз участват държавни институции.

Русев заяви още, че ще поиска проверка на кмета на Царево Георги Лапчев, в която да установи дали действията му на къмпинг "Корал" са законни.

Днес следобед ще протестират и собственици на заведения и служители "Слънчев бряг" срещу извършваните масирани проверки в курорта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна