Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" отново бие с 4:0

Пол Погба
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Манчестър Юнайтед" постигна втора поредна победа с 4:0, но този път като гост на "Суонси" в среща от втория кръг на Висшата лига на Англия.
"Червените дяволи" стигнаха по-трудно до победата, отколкото показва резултата, тъй като първият гол падна в последната минута на първото полувреме, а останалите - в заключителния четвърт час на срещата. Както и в двубоя с "Уест Хям", така и днес голмайстори за "Манчестър Юнайтед" бяха Ромелу Лукаку, Пол Погба и Антони Марсиал, а първото попадение в срещата бе дело на Ерик Баи. С успеха си Юнайтед затвърди първото си място в класирането с пълен актив от 6 точки и голова разлика 8:0. "Суонси" пък е само с 1 точки, като "лебедите" все още нямат отбелязан гол.

По-добрата игра на тима на Жозе Моуриньо все пак даде резултат в 45-ата минута. Погба се извиси над всички след центриране от корнер и стреля остро с глава. Фабиански успя да избие топката в напречната греда, но първи до нея стигна Ерик Баи, който я довкара във вратата за 1:0 в полза на "Манчестър Юнайтед". За Баи това бе първи гол с червената фланелка в 40-ия му двубой за клуба.
През втоторото полувреме "Суонси" заигра малко по-офанзивно, но с изключение на няколко опасни центрирания, чистите положения пред Де Хеа липсваха напълно. "Манчестър Юнайтед" отбеляза три гола в рамките на едва 4 минути. Първо в 79-ата минута Хенрик Мхитарян намери непокрития Ромелу Лукаку на точката за изпълнение на дузпа, който хладнокръвно покачи на 2:0.
Вторият гол прати в нокаут домакините и още в следващата атака Мхитарян повтори упражнението, този път намирайки Погба, който вкара с прехвърлящ удар за 3:0. В 82-рата минута резервата Антони Марсиал вкара за 4:0 след чудесно двойно подаване с Погба в средата на терена и отличен самостоятелен пробив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна