Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова декларира готовност за разговори със Съюза на собствениците в "Слънчев бряг"

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова е готова за разговор с представители на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг". За това съобщи самата тя в град Средец, където беше на дискусия, съобщава БТА. Натрупаните с години проблеми могат да се изчистят само с диалог, а проверките на дискотеките не бива да пречат на туризма и да вредят на имиджа на страната, допълни тя.

По повод протеста на къмпингуващи на плажа "Корал" министърът на туризма е посочила, че за този вид туризъм трябва да се създадат условия и в момента работна група обсъжда създаване на правила за къмпингуване. Очаква се конкретните предложения да станат ясни през септември. 

В събота се проведоха организирани протести на работещи по заведенията в "Слънчев бряг" и редовно летуващи хора на къмпинг "Корал".

За първите 6 месеца на годината чуждестранните туристи, посетили страната ни, са се увеличили, съобщи още министърът. Най-актуалните данни показват, че в местата за настаняване в област Бургас са пренощували близо с близо 3% повече туристи в сравнение със същия период на 2016 година. 

По данни на БНБ от тази седмица, общите приходи от международен туризъм за периода януари-юни са с 13% повече.

Ангелкова участва в дискусия, посветена на т.нар. "бавен туризъм". Концепцията за него е свързана със запазване на традициите и културата, като се наблегне на местната храна и обичаи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна