Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плажът при къмпинг "Корал" вече е достъпен за посетители

| обновено на 20.08.17 в 17:11
Плаж „Корал“
Снимка: Ася Чанева

Целият плаж при къмпинг "Корал" вече е достъпен. По-рано през деня част от посетителите на плажа бяха евакуирани заради открита стара мина в морето. Взривното устройство вече е обезвредено.

Мината е обезвредена на място от специализиран екип от пункта за базиране в Бургас с ръководител капитан трети ранг Красимир Иванов.

Момчетата действаха много бързо и професионално - съобщи Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал", който е на къмпинга:

Не беше евакуиран целият плаж, защото беше определен какъв е видът на тази мина, след което прецениха какъв заряд да сложат, за да я обезвредят. Прецениха какъв ще бъде взривът. Всичко, което направиха като оценка, беше абсолютно точно. Не се наложи целият плаж да бъде евакуиран. Беше отцепена една част, която е около 400 метра радиус около мястото. Всичко беше направено изключително професионално, както трябва да бъде.

Мината е била открита случайно от спасител, недалеч от брега и на 2 метра дълбочина в морето. На място са били изпратени екипи на Гранична полиция и на сапьори. За няколко часа плажът остана с ограничен достъп за летовниците.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна