Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Ключовите мачове ще са тези в директните елиминации, а не в групата

Снимка: БФ Волейбол

Амбициите на всички са да играем до края, да стигнем до финалната фаза на първенството. Да стигнем поне до фазата, в която играхме тук в София. Това са ни минимум амбициите. Вече ако достигнем до там, което според мен ще е  трудната част, можем да направим нещо повече. Мачовете в групата могат да ни доведат до преодолим съперник, поне в първата фаза. Групата може да направи пътя ни по-лек. Мачовете, които са директна елиминация, то са ключовите, а не тези в групата. Не обичам да казвам силни думи преди голямо първенство. Не обичам да обяснявам как ще смачкаме всички и ще се върнем медалисти. По-добре да го покажем на терена, заяви селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов след последната тренировка на тима преди заминаването за европейското първенство в Полша.

Не всеки ден се ходи на европейско. Имахме достатъчно време след Лигата да починем и да направим пълноценен лагер, както от техническа, така и от тактическа гледна точка. Смятам, че отборът ще стои много по-добре от световната лига. Аз вярвам, че ако направим един добър старт в групата, може да се получат чудеса в нашия отбор, коментира либерото Теодор Салпаров.

Направихме доста добра подготовка. Поне това показахме и по време на контролите. Играхме много добре. Физически добре се чувствам Отборът доста добре работи през тези 6 седмици. Няма някакви огромни проблеми – физически. Всички отиваме с високо вдигната глава на това европейско и с голямо желание да покажем нашата игра, да се забавлявам, мнение на диагонала Цветан Соколов.

Националният отбор по волейбол замина рано днес за Полша. Първенството започва в четвъртък, като българите са в група със съставите на Русия, Испания и Словения. Първият двубой на нашите е срещу Русия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна