Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

| обновено на 23.08.17 в 15:01
Снимка: БНТ
Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Той ще управлява обществената телевизия през следващите три години. 

Съветът за електронни медии (СЕМ) гласува и избра Каменаров за генерален директор на Националната телевизия с гласовете на Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов даде своя глас за Валерий Тодоров. Сред аргументите за избора му членовете на медийния регулатор изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията. 

Председателят на СЕМ София Владимирова определи концепцията на Константин Каменаров като най-реалистична:

Залага на програмната дисциплина, което гарантира предвидимост на програмата и създава модел на очакване у зрителя. Продукцията на БНТ ще бъде произведена с качество, което да гарантира нейното успешно маркетиране.

Константин Каменаров е телевизионер и бивш новинар в БНТ. Той заложи в своята концепция на реални идеи и консервативно финансиране, но отбеляза, че бюджетът е недостатъчен за БНТ. Новините и публицистиката според него са гръбнакът на медията, но за да не се превръщат те в самотен остров, приоритет е програмата, за да може БНТ да се превърне в алтернатива на комерсиалните телевизии.

Реформи и подобряване на финансовото състояние на БНТ, промени в начина на финансиране за външни продукции, технологично обновление и вглеждане в проблемите на обществото – това бяха едни водещите цели, които представиха пред СЕМ кандидатите за поста генерален директор на медията за следващите три години – спортният журналист Сашо Йовков, бившият директор на БНР Валерий Тодоров, бивш финансов директор на телевизията Тома Иванов, журналистът Иван Гарелов, телевизионерът и бивш новинар в БНТ Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

Още за избора чуйте от репортажа на Даниел Инков за предаването "12+3".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна