Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Миланов и Георги Миланов ще играят в Шампионска лига

Георги Миланов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българските национали Живко Миланов и Георги Миланов ще играят в групите на Шампионска лига, след като преодоляха плейофния кръг на турнира със своите отбори. Живко Миланов игра цял мач за АПОЕЛ Никозия при нулевото равенство като гост на "Славия" Прага, което бе достатъчно за кипърците да намерят място в най-комерсиалния турнир.

АПОЕЛ спечели първия мач с 2:0 и на реванша се отбраняваше умело, като удържа двете нули и за четвърти път ще мери сили с най-добрите в групите на турнира. Георги Миланов не игра за ЦСКА Москва при домакинската победа с 2:0 срещу швейцарския шампион "Йънг Бойс". Георги Шенников и Алан Дзагоев отбелязаха головете за ЦСКА и московчани за пета поредна година ще играят в груповата фаза на турнира.

Петкратният европейски клубен шампион "Ливърпул" се завърща в групите на Шампионска лига след успех в плейофа срещу "Хофенхайм". Мърсисайдци спечелиха реванша на "Анфилд" с 4:2 и с общ резултат 6:3 отново ще играят в групите, след като през миналия сезон останаха зад борда.  

"Ливърпул" започна ударно и уби интригата до 21-вата минута, когато паднаха три гола. Емре Джан вкара два пъти, а веднъж се разписа новото попълнение Мохамед Салах. "Хофенхайм" върна един гол чрез Марк Ут в 28-ата минута, но Фирмино възстанови аванса от три гола на домакините в 63-тата минута. Вагнер вкара втори гол за "Хофе" в 79-ата минута и оформи крайното 4:2 за "Ливърпул".

"Спортинг Лисабон" също се класира за груповата фаза след разгром като гост на румънския ФКСБ с 5:1. Първата среща в Лисабон завърши 0:0, но на реванша в Букурещ португалците демонстрираха тотално превъзходство. Сейду Думбия, Маркос Акуня, Желсон, Бас Дост и Родриго Баталя се разписаха за "Спортинг". За домакините почетен гол вкара Жуниор Мараняо.

Сензационно място в групите намери и азербайджанския ФК "Карабах", който елиминира датския първенец ФК "Копенхаген". "Карабах" загуби реванша в Дания с 1:2, но след победата в първия мач с 1:0 и гол на чужд терен азерите постигнаха най-големия успех в историята си и станаха първият отбор от Азербайджан в групите на Шампионска лига.

Датчаните започнаха настървено с мисъл да заличат пасива от първия мач и успяха с попадение на Федерико Сантандер в края на първата част. Южноафриканецът Дино Ндлову попари домакините с изравнителен в 63-тата минута. "Копенхаген" бързо върна аванса си след гол на Андрия Павлович в 66-ата минута, но тимът се нуждаеше от още един гол, който така и не успя да вкара.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна