Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" удари лошо "Арсенал"

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Ливърпул" победи с категоричното 4:0 у дома състава на "Арсенал" в дербито от третия кръг във Висшата английска лига. "Червените" доминираха изцяло в двубоя на "Анфийлд" и не оставиха никакви шансове за лондончани, които играха изключително колебливо.
В 17-ата минута Роберто Фирмино даде аванс в полза на домакините с удар с глава след подаване на Джоузеф Гомес.
Пет минути преди края на полувремето Садио Мане се разписа със силен диагонален удар след пас на Фирмино.
Най-добрата възможност за гол в полза на "Арсенал" беше пропиляна от Дани Уелбек, който стреля над вратата.
След почивката доминацията на "Ливърпул" продължи. В 57-ата минута Мохамед Салах се разписа за 3:0 след бърза контра и груба грешка на Начо Монреал. Точно 20 минути след това влезлият като резерва Даниъл Стъридж оформи крайното 4:0 след асистенция на Салах.
Успехът изкачи "Ливърпул", воден Юрген Клоп на втора позиция в класирането с актив от 7 точки, докато "Арсенал" има едва 3 точки от изиграните три срещи.

В друг двубой от неделната програма на Висшата лига "Тотнъм" завърши изненадващо 1:1 у дома срещу "Бърнли".
Английският национал Деле Али откри резултата с удар отблизо в полза на домакините в 49-ата минута, но дълбоко в добавеното време резервата Крис Ууд изравни с първото си попадение в полза на гостите от Ланкашър.
Звездата на столичани Хари Кейн пропусна няколко изключително изгодни положения за гол и все още няма нито едно попадение в мачовете от шампионата през август.
"Тотнъм" има само две победи в общо 12 мача на "Уембли", където ще домакинства през настоящата кампания. Лондончани имат само 4 точки от 3 срещи, а активът на "Бърнли" е същият след първите три кръга от сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна