Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Нанков: 1,5 млрд. лева ще бъдат дадени за пречистване на водата и рехабилитация на мрежата

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС
Един и половина милиарда лева от оперативна програма "Околна среда"ще бъдат вложени от правителството в рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа, както и за пречистване на водата, заяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството  Николай Нанков. Хората не трябва да се притесняват, че цените на водата  у нас ще се покачват плавно през следващите години, защото качеството на услугата ще се подобрява, посочи той:

Бизнесплановете са петгодишни, с пет годишен хоризонт, там, където има обективна нужда от поскъпване и КЕВР като независим орган, контролиращ цената на водата одобри, ще има поскъпване на цената на водата, но то е обвързано единствено и само с по-доброто качество на услугата. Българските граждани трябва да са спокойни, няма да има драстични повишавания на цената на водата, но пък трябва да се даде ясна сметка, че не може една инфраструктура на по 20-30-50 и повече години, да бъде рехабилитирана, да бъде подменена без да има необходимия ресурс за тези инвестиции.


Сто милиона лева ще бъдат вложени за завършване на водния цикъл на Варна. Пътната отсечка Варна-"Златни пясъци" до средата на май следващата година ще бъде изцяло рехабилитирана,както и водопроводът под нея.

Довършването на ремонта на Аспаруховия мост на стойност 20 милиона лева започва през октомври.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна