Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънски граничари заловиха 19 нелегални мигранти от Ирак и трима български каналджии

архив
Снимка: rs-lat.sputniknews.com

Румънската гранична полиция залови група от 19 иракски мигранти, които преминали река Дунав с лодка и били поети от трима български трафиканти. Мигрантите платили общо 19 хиляди евро, за да бъдат откарани до Шенгенското пространство, съобщава агенция Медиафакс.

По време на мисия за борба с нелегалната миграция гранични полицаи от южния окръг Долж забелязали два автомобила, които потегляли от брега на река Дунав. Служителите се опитали да спрат автомобилите, но шофьорите пренебрегнали сигналите им и продължили да се движат с голяма скорост.


След преследване в продължение на 12 километра един от автомобилите с българска регистрация бил спрян. В купето и багажника му били открити 12 иракски граждани - 7 възрастни и 5 деца. Шофьорът се опитал да избяга, но бил заловен от полицаите. 


Същевременно полицаите от Калафат успели да задържат и другия автомобил, също с българска регистрация. Намиращите се в него двама български граждани и седем иракчани - 5 мъже, една жена и едно дете - се опитали да избягат, но били заловени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна