Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Основна тема в западния печат и днес е ураганът "Ирма", който "нахлува с гръм и трясък". "И цял щат се разтърсва", пише за Флорида в заглавието си вестник "Ню Йорк таймс".

"В Маями улиците в най-близките до крайбрежието квартали са превърнати в реки, като водата стига до кръста", информира вестник "Дейли телеграф".

Дори с постепенното си отслабване, което вероятно ще продължи с навлизането му на суша, ураганът "Ирма" остава много силен и опасен за живота, предупреждават от вестник "Вашингтон пост".

Руската преса поставя акцент и над предстоящите догодина президентски избори, и над проведения се вчера Единен ден за гласуване. Партията на властта "Единна Русия" печели местните избори, пишат масово руските издания.

Победата на повечето кандидати от "Единна Русия" в местните избори беше неизбежна поради липсата на силни конкуренти от опозицията, смятат от "Комерсант".

"Основен резултат от изборите беше рекордно ниската активност", констатират от "Ведомости".

Тази толкова "мизерна" избирателна активност може зле да повлияе на предстоящите напролет президентски избори в Русия, допуска вестник "Независимая газета". На страниците на изданието пише и че руският опозиционер Алексей Навални е заплашил властта с общ бойкот на президентските избори догодина, ако не бъде допуснат до надпреварата за висшия пост. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна