Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 полета на "Ер Берлин" бяха отменени, пилотите не се явиха на работа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 200 полета на фалиралата авиокомпания "Ер Берлин" бяха отменени днес до обед, а близо 8 хиляди пътници трябваше да потърсят друг начин да стигнат до целта си, след като пилотите на компанията масово не се явиха на работа. Колко още полети няма да се състоят, е неизвестно.

Неявилите се на работа пилоти са представили бележки, че са болни. Профсъюзите не знаят нищо за готвен протест и обявиха, че нямат общо с него.

В Берлин и Дюселдорф още сутринта са отпаднали 20 полета, в Хамбург - 12, в Мюнхен - 8. Тъй като пилотите на "Ер Берлин" са отдавани под наем и на "Джърман уингс" и "Юроуингс", някои полети и на тези компании пострадаха от бойкота.

При анулиране на полет пътниците трябва да настояват за презаверяване на билетите, посъветваха от Европейската централа за защита на потребителите. Тъй като "Ер Берлин" е във фалит, тя не изплаща вече обезщетения за възникнали разходи. По същата причина не се препоръчва и да се лети с багаж с "Ер Берлин". Ако куфарът ви се счупи или се загуби, компанията не е длъжна и няма да го изплати.

"Ер Берлин" обяви банкрут през август, но гарантира, че ще изпълнява всички полети в програмата си. В момента конкурентни компании наддават за придобиване на самолетите й.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна