Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рей Далио: Ако Гари Кон напусне управленския екип на Белия дом, това ще бъде "ужасно" за финансовите пазари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако Гари Кон, който е топ икономически съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, напусне Белия дом, това вероятно ще бъде "ужасно" за финансовите пазари, заяви във вторник на пресконференция в Ню Йорк мениджърът на хедж фондовете Рей Далио.

Това би подкопало бъдещия икономически напредък по отношение на реформите и ще представлява сериозно предизвикателство за единството на американската администрация, посочи Далио, който е основател на най-големият хедж фонд в света – Bridgewater Associates.

Според серия информации в последно време бившият главен оперативен директор на Goldman Sachs Гари Кон, който беше назначен да ръководи Националния икономически съвет на новия американски президент, е изпаднал в немилост пред Доналд Тръмп. Сигнал за това беше ден по-рано този месец, когато "Уолстрийт Джърнъл" цитира свои източници, близки до президента на САЩ, според които Доналд Тръмп е малко вероятнода да номинира Гари Кон за следващ управител на Федералния резерв.

Трябва да се има предвид, че именно Гари Кон, заедно с министъра на финансите Стивън Мнучин, са основните двигатели, стоящи зад данъчната реформа, която администрацията на Белия дом иска да проведе възможно най-скоро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени