Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" писа "отличен" на "Карабах"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Челси" разгроми гостуващия дебютант "Карабах" (Азербайджан) с 6:0 в мач от първия кръг в група "С" на Шампионската лига по футбол.

Педро откри резултата на "Стамфорд Бридж" още в петата минута с хубав удар под гредата от дъгата пред наказателното поле след пас от дясно на Уилиан. Впечатляващ, обаче, беше вторият гол на новото попълнение Давиде Дзапакоста след половин час игра.

Италианецът получи топката по дясното крило в  средата на половината на англичаните от вратаря Тибо Куртоа, преодоля на скорост двама защитници на съперника и със страхотен удар от 35 метра прати топката в мрежата.  

В 55-ата минута друг Сесар Аспиликуета направи резултата класически, след като засече с глава подаване на сънародника си Сеск Фабрегас, а в 71-ата минута новото попълнение Тиемуе Бакайоко вкара дебютния си гол в надпреварата за"сините" от Лондон след корнер и лошо избиване на защитниците на гостите.

Пет минути по-късно Миши Батшуай направи 5:0, а в 82-ата минута след нова грешка в отбраната на азерите Максим Мадведев си вкара автогол  след остро центриране на Дзапакоста от дясно. В другата среща от групата Рома измъкна 0:0 срещу гостуващия Атлетико Мадрид и остана без победа в Шампионската лига от ноември 2015 година.

Римляните, които имат само един успех в последните си 16 мача от надпреварата, могат да благодарят на вратаря си Алисон за спечелената точка. През първото полувреме Костас Манолас спаси сигурен гол, след като изби пред голлинията удар на Коке, а след почивката бразилският страж направи няколко впечатляващи спасявания, за да опази вратата си суха.

Той не позволи на Лусиано Вието да отбележи, след като аржентинецът беше изведен сам срещу негов 56-ата минута, а в самия край спаси удар с глава от упор на Саул Нигес, който не намери целта при добавката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна