Московски: Сериозни глоби се готвят за таксита с манипулирани апарати

БГНЕС

Сериозни глоби се подготвят за шофьорите на таксита, които манипулират апаратите в автомобилите. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски пред парламентарната комисия по транспорт:

Законодателно да сложим някакви, според мен трябва да са рестриктивни текстове най-малкото поне изключително тежки санкции, включително парични, включително отнемане на лицензи, включително санкции за компаниите, които позволяват такъв тип водачи да работят. За това апелирах и към народните представители също и те да помислят в посока на наредби и закони, да помогнат и с Агенцията по метрология, където се стандартизират тези апарати, ще помоля да ми дадат някакви отговори и до няколко месеца да се подготвят такива неща. Най-малкото поне допълнителен мотив трябва да имаме заради председателството, което идва.
Още от категорията

Поне 50 души са загинали при самоубийствен атентат в северната част на Нигерия

Най-малко 50 души са загинали при самоубийствен атентат в северната част на Нигерия, съобщава Асошиейтед прес. Атаката е извършена срещу джамия, а нападателят е тийнейджър. Информацията е на АФП.

публикувано на 21.11.17 в 11:29

БЧК набира средства за лечението на пострадалите при катастрофата край село Микре

Българският червен кръст (БЧК) открива банкова сметка, по която всеки може да дари средства за лечението и възстановяването на незрящите хора, пострадали в катастрофата преди дни край село Микре. Това съобщиха от организацията. Банковата сметка е публикувана на интернет страницата на БЧК .

публикувано на 21.11.17 в 11:14

Окръжната прокуратура в Русе се е самосезирала по репортаж за източване на бюджета за образование

Окръжната прокуратура в Русе се е самосезирала по репортаж на Нова телевизия за източване на държавния бюджет за образование с фиктивни ученици. От Окръжна прокуратура-Русе са възложили на Районната прокуратура в Бяла да извърши проверка по изнесените в репортажа на Нова телевизия данни за успешно положени изпити от ученици, които не са присъствали..

публикувано на 21.11.17 в 11:10

В капана на кукленската болест

Доктор Снежана Петрова е детски коремен хирург. Професионалният ѝ път преминава главно в родния ѝ град София и във Варна, нейно любимо място, където живее след пенсионирането си. Всеки хирург, правил операции десетки години, запазва навика да поддържа ръцете си гъвкави и точни. Д-р Снежана Петрова е свирила на цигулка, опитвала е да шие гоблени, но…..

публикувано на 21.11.17 в 11:05
Георги Колев

Георги Колев със златен почетен знак за постигнатото в сферата на административното правосъдие

С 10 срещу 1 гласа съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши досегашният председател на Върховния административен съд Георги Колев да бъде награден с Личен почетен знак - Първа степен - златен за постигнатото в сферата на административното правосъдие по време на 7-годишния му мандат.  Отличието ще бъде връчено в сряда на специалната церемония..

публикувано на 21.11.17 в 11:02

Еколози: Не сме казали "да" за втори лифт на Банско

Не сме се съгласявали за втори лифт на Банско, каза в предаването "Преди всички" Катерина Раковска от Световния фонд за дивата природа: Никакво "да" не сме казвали на никаква кабинка. Казахме единствено, че има начин проблемът с опашките да бъде решен, но очевидно никой не искаше да дискутира решаването на този проблем. Има си начини - с..

публикувано на 21.11.17 в 10:55

Бургаската полиция съобщи за нови пътни инциденти с пострадали хора

За нови пътни инциденти с пострадали хора съобщиха от бургаската полиция.  Двама души са били блъснати на пешеходни пътеки в Бургас и в Айтос. 33-годишен мъж е блъснат вчера следобед на кръстовище в Айтос от кола с бургаска регистрация. При друг инцидент вечерта е пострадала 63-годишна жена в бургаския квартал "Изгрев". И двамата са настанени с..

публикувано на 21.11.17 в 10:55