Московски: Сериозни глоби се готвят за таксита с манипулирани апарати

Снимка: БГНЕС

Сериозни глоби се подготвят за шофьорите на таксита, които манипулират апаратите в автомобилите. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски пред парламентарната комисия по транспорт:

Законодателно да сложим някакви, според мен трябва да са рестриктивни текстове най-малкото поне изключително тежки санкции, включително парични, включително отнемане на лицензи, включително санкции за компаниите, които позволяват такъв тип водачи да работят. За това апелирах и към народните представители също и те да помислят в посока на наредби и закони, да помогнат и с Агенцията по метрология, където се стандартизират тези апарати, ще помоля да ми дадат някакви отговори и до няколко месеца да се подготвят такива неща. Най-малкото поне допълнителен мотив трябва да имаме заради председателството, което идва.
Още от категорията

Обезлюдяващи села със стряскащи имена

Близо 600 български села са изчезнали от картата на страната. Това сочи статистиката. Цифрите показват, че 571 села от общо 5 000 са или напълно обезлюдени или с по един жител. По този път вървят и селата Вещица, Краводер, Кривонос, Ребро, Гърло, Непразненци, Държава, Углярци, Мишеморков хан, Недоклан, Дупините и още много други. Тези села също имат..

публикувано на 19.07.18 в 14:10

Кризисен щаб ще координира действията по овладяване на заразните заболявания при животните

В Агенцията по храните започва да работи Национален кризисен щаб, който ще координира действията по овладяване на заразните заболявания при животните. Три са актуалните зарази, с които ветеринарните власти трябва да се справят - птичия грип, чумата по дребните преживни животни и африканската чума по свинете.

публикувано на 19.07.18 в 14:05

Дезинфектират пътните артерии в Пловдивско срещу разпространението на чумата

Всички входни и изходни пътни артерии на Пловдивска област ще се дезинфектират, за да не се допусне разпространението на чумата по животните. Денонощни полицейски патрули ще следят за незаконно транспортиране на животни. Това се реши на среща за епизоотичната обстановка в областта. За обсъждане на ситуацията в региона утре в Пловдив пристигат..

публикувано на 19.07.18 в 14:02

Комисия от Община Крумовград започва оглед на щетите след падналата в района градушка

Комисия от Община Крумовград започва оглед на щетите след падналата в района градушка. Засегнати са около 3 000 декара насаждения. Според местните жители ледените зърна са унищожили 80 на сто от продукцията. Подадените заявления за обезщетения са над 100. „Нямаше щети, счупени прозорци и така нататък, да кажем на коли, но на растенията е..

публикувано на 19.07.18 в 13:58

Прокуратурата внесе за четвърти път обвинителния акт срещу бившата съдийка Румяна Ченалова

Прокуратурата внесе за четвърти път в съда обвинителния акт срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. Той беше връщан два пъти на Софийския градски съд и един път на Специализирания наказателен съд заради съществени процесуални нарушения. Ченалова, която бившият посланик на Франция Ксавие дьо Кабан нарече "гнила ябълка" в съдебната ни система и беше..

публикувано на 19.07.18 в 13:42

Трима надзиратели от Варненския затвор са арестувани заради корупционни практики

Трима надзиратели от Варенския затвор са задържани за срок до 72 часа за това, че са пускали затворник да излиза извън територията на затвора. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров . Окръжният прокурор съобщи, че обвинението срещу тримата задържани надзиратели е свързано с шест случая - от 31-ви май до 18-ти юли, при които..

обновено на 19.07.18 в 13:33

За чумната политика като научност

Чумата в Странджа завъртя голямото колело на държавната машина и оттам очаквано изпаднаха няколко дребни шайби. За спокойствие на по-големите,  радост на протестиращите и медийна храна на зрителите. Част от мотивите на уволненията са и неразбории в селскостопанската ни политика, засега на ниво министерство. Нещо, което се знае и дискутира много преди..

публикувано на 19.07.18 в 12:35