Deutsche Boerse ще плати глоба от 10,5 млн. евро по обвинения за търговия с вътрешна информация

ЕПА/БГНЕС

Германският борсов оператор Deutsche Boerse AG обяви в сряда вечерта, че се е съгласил да плати глоба от 10,5 млн. евро във връзка с повдигнати обвинения за предполагаема търговия с вътрешна информация от страна на неговия главен изпълнителен директор и за предполагаеми нарушение на пазарните правила.

Deutsche Boerse заяви, че приема наложената глобата, въпреки че продължава да смята, че твърденията са неоснователни във всяко едно отношение, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

Глобата беше предложена от прокуратурата във Франкфурт като условие за прекратяване на разследване спрямо главния изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер с оглед на предполагаема търговия с вътрешна информация, само няколко седмици преди да бъдат обявени плановете за сливане ѝ с Лондонската фондова борса (London Stock Exchange).

Съдът във Франкфурт все още не е одобрил постигната сделка.

Трябва да се има предвид, че според официална пазара информация, Кенгетер е закупи 60 хиляди акции на Deutsche Boerse на обща стойност 4,5 млн. евро на 14-и декември 2015 година, докато плановете за сливане на борсите във Франкфурт и Лондон бяха обявени на 23-ти февруари 2016 година.

Deutsche Boerse също така заяви, че ще вземе решение дали да удължи или не договора на изпълнителния директор Кенгетер, след като германската прокуратура и финансовите надзорни органи в страната приключат съответните си разследвания. Настоящият договор на Кенгетер приключва през март догодина.

Още от категорията

Икономическият растеж в еврозоната е солиден и на широка база, заяви шефът на ЕЦБ пред европейски депутати в Брюксел

Икономическото възстановяване на еврозоната е "стабилно и всеобхватно", но регионът все още се нуждае от "обилна" доза парични стимулиращи политики, тъй като инфлацията остава твърде слаба, заяви в понеделник президентът на ЕЦБ пред Комисията за икономическите и парични въпроси на Европейския парламент в Брюксел. Шефът на Централната банка..

публикувано на 20.11.17 в 17:32

Гърция ще преизпълни целите за бюджетния излишък през тази и през следващата година

Гръцките власти очакват да преизпълнят заложените цели за нивата на бюджетен излишък през тази и през 2018-а година, като това ще представлява преизпълнение на поетите фискални ангажименти за трета поредна година, посочи в понеделник пред Ройтерс неназован висш правителствен представител. В последния проектобюджет, който ще бъде представен..

публикувано на 20.11.17 в 16:55
Евалд Новотни, ЕЦБ

Евалд Новотни от ЕЦБ: Структурните реформи не са "панацея" за икономическия растеж в Европа

Представителят на Управителния съвет на ЕЦБ, Евалд Новотни , предупреди в понеделник да не се разчита в голяма степен на реформите на трудовите и на производствените пазари, за да се стимулира икономическия растеж в Европа. На събитие във Виена Новотни каза, че с течение на времето т.нар. "структурни реформи" стават за някакъв кодекс за..

публикувано на 20.11.17 в 16:28

БСК иска минималната заплата да е 42-43 на сто от средната

Българската стопанска камара настоява минималната заплата да се определя в съотношение 42 до 43 процента от размера на средната. В писмо до социалния министър от бизнес организацията казват, че предлаганото съотношение 50 на сто минимална към средна заплата значително надхвърля възможностите на нископлатените работници.  Посочва се, че в 22..

публикувано на 20.11.17 в 16:09

Делнична сезонна карта пускат на "Боровец"

Заместник-кметът на Самоков с ресор "Туризъм" Люба Кленова и Росица Стойкова , експерт PR и комуникации в "Бороспорт" АД разказаха пред Радио София за започналата подготовка за зимния сезон в курорта "Боровец" и разясниха какви са очакванията за предстоящия активен туристически поток. Все още не е уточнена датата за официалното откриване на сезона, но..

публикувано на 20.11.17 в 15:20

Бундесбанк: Германската икономика продължава да набира мощ в края на годината въпреки правителствената криза

Германската икономика продължава да набира сила в края на годината благодарение на силната индустриална активност и факта, че фирмите все повече се мъчат да намерят персонал, за да изпълняват нарастващите поръчки, посочи в понеделник Централната банка на страната, Бундесбанк, цитирана от агенция Ройтерс. Позитивната оценка показва, че..

публикувано на 20.11.17 в 13:41

Еврото заличи загубите си след спекулации, че Свободните демократи биха подкрепи правителство на малцинството на Меркел

Еврото успя да заличи почти изцяло първоначалните си загуби спрямо останалите водещи валути, които бяха в резултат на новината от уикенда за провал на преговорите за формиране на новото управление на Германия. Неспособността за съставяне на трипартийна коалиция между консервативния блок на канцлера Меркел със Свободните демократи и Зелените..

публикувано на 20.11.17 в 13:11