Deutsche Boerse ще плати глоба от 10,5 млн. евро по обвинения за търговия с вътрешна информация

ЕПА/БГНЕС

Германският борсов оператор Deutsche Boerse AG обяви в сряда вечерта, че се е съгласил да плати глоба от 10,5 млн. евро във връзка с повдигнати обвинения за предполагаема търговия с вътрешна информация от страна на неговия главен изпълнителен директор и за предполагаеми нарушение на пазарните правила.

Deutsche Boerse заяви, че приема наложената глобата, въпреки че продължава да смята, че твърденията са неоснователни във всяко едно отношение, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

Глобата беше предложена от прокуратурата във Франкфурт като условие за прекратяване на разследване спрямо главния изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер с оглед на предполагаема търговия с вътрешна информация, само няколко седмици преди да бъдат обявени плановете за сливане ѝ с Лондонската фондова борса (London Stock Exchange).

Съдът във Франкфурт все още не е одобрил постигната сделка.

Трябва да се има предвид, че според официална пазара информация, Кенгетер е закупи 60 хиляди акции на Deutsche Boerse на обща стойност 4,5 млн. евро на 14-и декември 2015 година, докато плановете за сливане на борсите във Франкфурт и Лондон бяха обявени на 23-ти февруари 2016 година.

Deutsche Boerse също така заяви, че ще вземе решение дали да удължи или не договора на изпълнителния директор Кенгетер, след като германската прокуратура и финансовите надзорни органи в страната приключат съответните си разследвания. Настоящият договор на Кенгетер приключва през март догодина.

Още от категорията

Напрежение на италианския дългов пазар седмица преди важните избори на Апенините на 4-ти март

Италианските облигации се намират под натиск от продажби, като доходността на 10-годишните книжа е на път да приключи петъчната търговия с най-здрав седмичен ръст от началото на годината, отразявайки засилващото се напрежение преди важните избори в страната на 4-ти март, които се очаква да доведат до нестабилен парламент без ясно изразено..

публикувано на 23.02.18 в 11:41
Пристанището на Солун

Гърция приватизира 67% от пристанището на Солун

Гръцките депутати одобриха късно в четвъртък продажбата на 67-процентов дял от компанията, менажираща пристанище Солун, предаде БТА. Сделката е на стойност 232 милиона евро. Парламентът ратифицира договора за концесия до 2051 г., подписан през декември с консорциума „Саут юръп гейтуей Тесалоники“ (South Europe Gateway Thessaloniki)...

публикувано на 23.02.18 в 11:05
Клаус Реглинг

Клаус Реглинг: Започна техническата работа за това, дали е необходимо облекчаване на гръцкия дълг

Започна техническата работа, за да се определи дали ще се изисква ново облекчаване на дълга на Гърция след очакваното приключване на третата спасителна програма за страната по-късно тази година, обяви в петък ръководителят на Европейския механизъм за стабилност (ESM) Клаус Реглинг , съобщава агенция Ройтерс. Реглинг подчерта, че изискване..

публикувано на 23.02.18 в 11:03

Външната търговия подкрепи растежа на германската икономика в края на 2017 година

Икономиката на Германия нарасна в края на 2017-а година с 0,6% на тримесечна база благодарение на добър ръст на износа, като в рамките на цялата изминала година отбеляза най-солиден растеж от шест години насам, разширявайки се с 2,2%, показват неревизирани окончателни данни на официалната федерална статистика Destatis. Брутният вътрешен..

публикувано на 23.02.18 в 10:16
Петьо Иванов

БЕХ подготвя нова емисия от облигации за 500 милиона евро

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов съобщи, че се подготвя нова емисия облигации за 500 милиона евро, с които да бъде покрит стар дълг на Холдинга. БЕХ има облигация, която ноември месец трябва да изплати. Намеренията на холдинга са да бъде рефинансирана през нова такава облигация. Всички мерки, взети в миналото, дават..

публикувано на 22.02.18 в 19:45

ЧЕЗ е одобрил "Инерком България" за купувач на бизнеса на компанията в България

Чешката компания ЧЕЗ окончателно напуска българския енергиен пазар.  Надзорният съвет на ЧЕЗ е одобрил "Инерком България" за купувач на бизнеса на компанията в България. Това става ясно от съобщение на сайта на чешката компания.  Подписването на договора ще стане до дни. От компанията не обявяват цената на сделката, но посочват, че тя им носи..

обновено на 22.02.18 в 19:12
Марио Драги

Единствено шефът на ЕЦБ усети по своя джоб все още илюзорната цел на банката за инфлация от 2 на сто

Европейската централна банка, която продължава да се бори за постигане на важната си цел за инфлация от малко под 2%, все пак успя да постигне през миналата година тази важна задача поне по отношение на заплатата на нейния президент Марио Драги, показва годишният доклад на ЕЦБ, цитиран от агенция Франс прес. Заплатата на Марио Драги се е..

публикувано на 22.02.18 в 18:12