Deutsche Boerse ще плати глоба от 10,5 млн. евро по обвинения за търговия с вътрешна информация

ЕПА/БГНЕС

Германският борсов оператор Deutsche Boerse AG обяви в сряда вечерта, че се е съгласил да плати глоба от 10,5 млн. евро във връзка с повдигнати обвинения за предполагаема търговия с вътрешна информация от страна на неговия главен изпълнителен директор и за предполагаеми нарушение на пазарните правила.

Deutsche Boerse заяви, че приема наложената глобата, въпреки че продължава да смята, че твърденията са неоснователни във всяко едно отношение, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

Глобата беше предложена от прокуратурата във Франкфурт като условие за прекратяване на разследване спрямо главния изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер с оглед на предполагаема търговия с вътрешна информация, само няколко седмици преди да бъдат обявени плановете за сливане ѝ с Лондонската фондова борса (London Stock Exchange).

Съдът във Франкфурт все още не е одобрил постигната сделка.

Трябва да се има предвид, че според официална пазара информация, Кенгетер е закупи 60 хиляди акции на Deutsche Boerse на обща стойност 4,5 млн. евро на 14-и декември 2015 година, докато плановете за сливане на борсите във Франкфурт и Лондон бяха обявени на 23-ти февруари 2016 година.

Deutsche Boerse също така заяви, че ще вземе решение дали да удължи или не договора на изпълнителния директор Кенгетер, след като германската прокуратура и финансовите надзорни органи в страната приключат съответните си разследвания. Настоящият договор на Кенгетер приключва през март догодина.

Още от категорията

КЕВР реши, че цената на парното няма да бъде увеличавана до края на годината

Цената на парното няма да бъде увеличавана до края на годината, стана ясно след заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). На закрито заседание на 29 септември КЕВР ще реши окончателно дали по-ниската цена на природния газ ще влезе в сила от 1 октомври. В началото на септември "Булгаргаз“ внесе предложение в комисията –..

публикувано на 25.09.17 в 18:14
Марио Драги

Марио Драги от ЕЦБ потвърди, че по-скъпото евро е източник на несигурност по отношение на инфлационните перспективи

Президентът на ЕЦБ посочи, че банката е все по-уверена, че инфлацията в еврозоната ще се върне към целевото ниво от малко под 2 на сто, допълвайки че за това е нужно търпение, но в същото време той отново отбеляза, че неотдавнашната волатилност на валутните пазари и поскъпването на еврото представлява източник на несигурност, който изисква да..

публикувано на 25.09.17 в 17:26

Руски компании проявяват интерес към модернизацията на нашия енергиен сектор

Голяма руска компания е изразила желание за по-тясно сътрудничество при реконструкция на енергийни обекти в ТЕЦ-овете "Марица изток" 2, "Бобов дол", "София", както и на ВЕЦ-овете "Китница", "Ардино", "Бял извор". Тя има и готовност и занапред да участва в модернизацията на оборудването за АЕЦ "Козлодуй". България и Русия задълбочават сътрудничеството..

публикувано на 25.09.17 в 16:45

65 години "Мини Марица изток"

Директорът на "Мини Марица изток“ инженер Андон Андонов ще настоява за промяна в Закона за обществените поръчки. Това той ще направи по време на изнесеното заседание на парламентарната комисия по енергетика през октомври в дружеството. Тази година то навършва 65 години. В него има дефицит на нова и качествена техника. Средства за ремонтна и..

публикувано на 25.09.17 в 16:35

Меморандум за сътрудничество между ВМЗ Сопот и сръбско дружество

Вазовските машиностроителни заводи в Сопот ще си сътрудничат със сръбското предприятие за барути "Милан Благоевич".  Подписаният днес меморандум предвижда съвместни разработки и излизане на трети пазари.  ВМЗ ще получава продукцията на сръбското предприятие на по-ниска цена.  

публикувано на 25.09.17 в 16:34
Уилям Дъдли

Уилям Дъдли: Фед ще продължава да настоява за увеличаване на лихвените проценти

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Уилям Дъдли заяви в понеделник, че централната банка на САЩ ще продължава да настоява за увеличаване на лихвените проценти, тъй като икономиката на страната продължава да расте. Очаквам инфлацията да се повиши и да се стабилизира около средносрочното целево ниво на Фед от 2 на сто , отбеляза Дъдли в..

публикувано на 25.09.17 в 16:28

НАП Велико Търново продължава ревизиите за касови наличности и скрито разпределение на печалби

Данъчните власти във Велико Търново правят ревизии на 73 фирми за скрито разпределение на печалби сред акционерите. От приходната агенция посочват, че се увеличават случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни трябва да са налични.  Данъчните проверки показват, че в масовия случай разминаването в касовите наличности на..

публикувано на 25.09.17 в 16:08