Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Ковачки обещал най-много на ЧЕЗ - 250 милиона евро", информира на първа страница "24 часа" с въпросителна. Според чешки вестник, цитиран от "Ройтерс", в Прага искали повече пари. Петима са кандидатите, които искат да купят енергийния бизнес на ЧЕЗ у нас. Очаква се сделката да завърши до края на годината.
"Труд" цитира предупреждение на Комисията за защита на потребителите: "Започват измами с есенните промоции". Ето какви са най-честите заблуди в търговията при смяна на сезоните: неточна реклама и нереални намаления, както и нелоялни практики при кампанията "черен петък". Най-големи са рисковете за потребителя при онлайн поръчки.
"Монитор" помества сигнал на майка за такса "нож" от известна верига сладкарници. Поискани са 15 лева за разрязване на купена за детски празник цяла торта, става ясно от сигнала.
"Дума" излиза със заглавие: "Цветан Цветанов контактувал с вътрешен човек на "Наглите". Вестникът се позовава на телевизионно интервю на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев. Коментарът на днешни брой е посветен на фактите от това интервю, като заглавието е "Жертват мишките".
"24 часа" предлага интервю с председателя на Управителния съвет на пътната агенция, инж. Дончо Атанасов, който обещава доста по-строг контрол над претоварените камиони. Инженер Дончев информира, че бъдещата толсистема ще обхване 80 на сто от републиканската пътна мрежа.
Най-много първолаци има в София, следват Пловдив и Варна, информира "Монитор". Във Видин първокласниците са едва 696. Ако си отличник и си вече в гимназията, можеш да получиш стипендия от 50 лева, става ясно още от публикацията на вестника. 
"Тръгват дела за милиони заради наводнението в село Бисер от 2012 г.", съобщава "Сега". Срещу общинската администрация в Харманли и Министерството на отбраната са подадени над 30 граждански иска. Част от тези дела вече са насрочени от Софийския градски съд за разглеждане, показва проверка на вестника.
В рубриката си "Наблюдател", вестник "Сега" помества  коментар, озаглавен "Колко струва да получиш индулгенция от ГЕРБ". Под крилото на Бойко Борисов просперират партийни кадри, разследвани за побой, кражби, измами, а на бял кон във властта се връщат хора, отстранени със скандал, пише изданието. Вестникът подчертава, че е търсил за коментар по темата лидера на ГЕРБ Бойко Борисов или заместника му Цветан Цветанов, но не е имало отговор.
"Дипломацията проспа удара срещу българите в Украина", коментира "Труд". Повод е новият закон за образование в Украйна, с който Киев оряза драстично правата на признатите национални малцинства. 
"Телеграф" информира, че ще посрещнем с доста по-хладно време от сега празника на Независимостта, 22 септември. В четвъртък ще има градушки, максималните температури ще са 18 градуса, прогнозират синоптици. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна