Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден няколко села в община Кочериново са без питейна вода

Четвърти ден няколко села в община Кочериново са без питейна вода. След протести на населението през август и след намесата на областния управител на Кюстендил Виктор Янев ситуацията за кратко се е подобрила, но проблемът отново ескалира, алармират от местната власт. 

Най-тежко е положението в Бураново, Крумово, Драгодан и Боровец. Местните хора нямат обяснение защо отново се спира водата им, при условие че за двете общини – Рила и Кочериново, се подават около 180 литра в секунда от язовир "Калин". 

Според коментари в Кочериново от "Кюстенилска вода" не са отстранили многото нелегални водохващания, има чести аварии по ВиК мрежата и не са включени допълнителни водоизточници, каквото било обещанието по време на протестите. 

От общината в Рила заявиха, че се монтират водомери по най-проблемните – високоразположените квартали, на града. Неофициално се твърди, че в Рила над 90% от ползвателите нямат водомери. 

От "Кюстендилска вода" отказаха коментари за тежката ситуация с питейната вода по селата в община Кочериново с днешна дата. Екипи на дружеството са на терен и работят по решаване на проблемите с режима, казаха от администрацията.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна