Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов: С тази диплома мога да стана министър

4
Снимка: Sportal

Димитър Бербатов получи своята диплома по "Спортен мениджмънт" в Националната спортна академия „Васил Левски“ по време на официалното откриване на учебната година.

С тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана начело на БФС? Да, аз мога да бъда и министър с тази диплома, нали? Трябва да се целим високо, но всичко с времето си. Сега още играя футбол, а впоследствие ще видя какво ще решавам, но се опитвам паралелно да правя всички неща. Догодина ще бъда на 37 години и полека-лека приключвам с футбола, заяви след церемонията бившият ни национал.

Официален гост на церемонията беше заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, която също е възпитаник на Академията.

Като възпитаник на НСА ми е много мило и приятно да видя свои приятели и преподаватели. Благодаря на всички преподаватели за това, че предават на студентите, освен своите академични знания, и огромната си любов към спорта. Това всъщност е движещата сила, която днес ни събра в тази зала на най-добрия български университет за млади хора, които се интересуват от проблемите на спорта, заяви заместник-министър Колева.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев раздаде студентските книжки на първокурсниците Алберт Попов (ски алпийски дисциплини), на Бранимира Маркова (мениджъра на националния отбор по художествена гимнастика жени – индивидуално), както и на гимнастичките Кристина Шикерова, Петя Борисова, Лаура Траатс, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Ние сме в тази сфера. Това е нещото, което правим и поне докато тренираме, ще можем да го завършим и да имаме диплома. Мисля, че има какво да научим и ако някой ден станем треньори, това е най-доброто място, където можем да дойдем, сподели Невяна Владинова.

Аз избрах спортната академия, защото мисля да продължавам да се развивам в сферата на спорта и да съм бъдещ треньор, допълни Катрин Тасева.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна