Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вяра Ваташка и Цветелина Найденова – новият треньорски екип на ансамбъл (девойки)

Снимка: БФХГ

Вяра Ваташка и Цветелина Найденова спечелиха конкурса и са новият треньорски екип, който ще работи с националния ансамбъл (девойки). Кандидатурата на двете олимпийски медалистки беше предпочетена от Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика пред тази на Савина Ганчева и Мирослава Батаклиева.

Благодарим за доверието на Управителния съвет, което ни гласува. Надявам се да го оправдаем. Желанието го имаме, надяваме се с труд, с мотивация, с екипност да постигнем успехи, заяви специално за предаването „На финала“ на БНР след избора Вяра Ваташка.

Много се радваме, че ни гласуваха това доверие. Надявам се да го оправдаем. Много се радвам, че ще работим в екип с Вяра, защото тя наистина е много успешен треньор и състезател. Щастлива съм, допълни Цветелина Найденова.

Вяра Ваташка е носител на сребърен медал от Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. Световна шампионка с ансамбъла на България през 1995 година във Виена и 1996 в Будапеща, в настоящия момент е треньор в клуб "Славия". Завършила е Националната спортна академия „Васил Левски“ - бакалавър - треньор по художествена гимнастика, магистър - олимпизъм и спорт. Вяра Ваташка ще е старши-треньор на бъдещия ансамбъл – девойки.

За свой помощник Вяра Ваташка избра "златното момиче" Цветелина Найденова, носител на бронзов медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, абсолютната световна шампионка от Измир през 2014-а и европейска шампионка. В момента Цветелина Найденова завършва висшето си образование в НСА „Васил Левски“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна