Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души остават в ареста след операцията на МВР през изминалата нощ в столичния квартал "Младост"

| обновено на 20.09.17 в 11:09
Снимка: БГНЕС

Петима души остават в ареста след операцията на МВР през изминалата нощ в столичния квартал "Младост." Общо осем човека бяха арестувани при акцията срещу разпространение на наркотици, но трима от тях са разпитани,като свидетели. 

Както "Хоризонт" съобщи още снощи, операцията е срещу наркоразпространението. Задържаните са известни на полицията. За момента от МВР не уточняват  тяхната самоличност. 

Общо 11 адреса в столичният квартал "Младост" са претърсени по време на операцията. При обиските са открити значителни количества наркотици, обясни директорът на СДВР, старши комисар Ивайло Иванов.
По време на операцията са задържани осем лица като трима от тях са разпитани в качеството на свидетели и са освободени. Останалите имат полицейска мярка "задържане за 24 часа". Лицата са криминално проявени. Иззети са мобилни телефони, пари, различни по вид наркотични вещества, суха тревиста маса 2,5 килограма, един килограм амфетамини, сто грама кокаин. Има една оранжерия с  203 насаждения, която е много добре оборудвана.

Сред задържаните има улични дилъри, както и хора, които са се занимавали с разпределението и съхранението на дрогата. Арестуваните са пласирали наркотиците на няколко столични квартала, обясняват от СДВР. Разследването по случая продължава и днес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна