Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" победи "Септември" след силно второ полувреме

"Лудогорец"
Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" победи "Септември" с 4:1 като гост в мач от 10-ия кръг на Първата ни футболна лига. Шампионите изиграха много слабо първо полувреме и изоставаха в резултата, но след почивката вдигнаха оборотите и направиха пълен обрат. Разградчани не създадоха нищо интересно в офанзивен план през първата част, в която домакините доминираха. В самия край на първата част "Септември" поведе след индивидуален пробив на Крис Гади, който размина Анисе и Натанаел в наказателното поле и с удар по тревата даде аванс на домакините.

През втората част "Лудогорец" заигра в познатия стил и бързо направи пълен обрат. В 53-а минута попадение на Клаудиу Кешерю бе отменено заради засада, но минута по-късно логичното се случи и тимът от Разград изравни. Натанаел реализира с прецизен удар след нескопосано изчистена топка от защитник на "Септември". Минута по-късно нова грешка в защитата на домакините позволи на Джоди Лукоки да реализира за 2:1.

До края шампионите бяха пълни господари на празния стадион "Васил Левски" и стигнаха до още две попадения. В 85-а минута Лукоки за пореден път проби необезпокояван от дясно, подаде на Вандерсон, който отблизо засече топката в мрежата. Минута преди края поредна грешка в защитата на "Септември" позволи на Лукоки да се откъсне сам срещу вратаря и технично да вкара втория си гол в мача за крайното 4:1.

"Лудогорец" остава втори в таблицата на точка след лидера "ЦСКА-София". "Септември" е предпоследен със 7 точки.


Среща от 10-ия кръг на Първа лига:
"Септември" (София) - "Лудогорец" (Разград) 1:4 (1:0)
голмайстори: 1:0 Крис Гади 45, 1:1 Натанаел 54, 1:2 Джоди Лукоки 56, 1:3 Вандерсон 85, 1:4 Джоди Лукоки 89
стадион: "Васил Левски"
съдия: Георги Кабаков   
състави:
"Септември": Георгиев, Галчев, Добрев, Стоичков (39-Предев), Тилев (61-Д.Костадинов), Байду (80-Патрик), Гади, Тошев, Генчев, Трифонов, Сандански;
"Лудогорец": Ренан, Натанаел, Сисиньо, Моци, Пластун, Абел Анисе, Дяков, Марселиньо (87-Кампаняро), Лукоки (90-Саша), Вандерсон, Кешерю (83-Жоао Пауло).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна