Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Няма напрежение в управляващата коалиция


Няма напрежение в управляващата коалиция. Това подчерта премиерът Бойко Борисов и допълни, че е имало среща между партиите в управляващата коалиция и тя е протекла без проблеми. Той коментира: 

Едно от основните неща, за които беше упрекнат Валери Симеонов - за това, че във Фейсбук е казал, че на ДНСК ще бъде сменена шефката… Ами, той му го е казал Нанков на МС. Така че върху него се изсипа много напрежение – защо през Фейсбук уволнява човек… Аз му дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му е казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже публично. Така че мина много добре, много спокойно във всяка една тема.

Миналата седмица вицепремиерът Валери Симеонов съобщи в телевизионно интервю, че няма диалог с премиера, както и че в коалицията има напрежение, свързано с кадрови проблеми.

Борисов заяви също, че е готов да се срещне с представители на синдикатите в МВР заради готвените от тях редовни протести от началото на следващата година, когато България ще поеме председателството на Съвета на ЕС:
Аз повече от всички искам, на полицаите, на пожарникарите, на военните, както на учителите, на пенсионерите да се вдигат доходите. Правим всичко това, което виждате в момента да се случи. В момента, в който сложим чертата и видим приходите, ще помислим и за тях. Обещал съм им, знаят, но на нас не ни отива да говорим празни приказки.

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени