Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Забързана приказка" с премиера на куклената театрална сцена в Добрич

| обновено на 06.10.17 в 09:50

„Забързана приказка“ е най-новият спектакъл в афиша на Държавен куклен театър „Дора Габе“ в Добрич, който ще вдигне завеса за премиерното си представление на 6 октомври в 18 ч. Според режисьора на спектакъла Ева Кьосовска, това е история за едно момче, което живее в страна на вечно бързащи хора. Децата са също много ангажирани и не им остава време за игра. Момчето решава веднъж да свърши колкото се може по-бързо своите задачи, за да има много време за игри. Но набира такава скорост, че полита към една вълшебна страна. Там на малкия герой и на неговите родители, тръгнали да го търсят, се случват много приключения. 

 Посланието към родителите е да намерят време да се порадват на децата си и да се забавляват заедно с тях, поясни Ева Кьосовска. „Забързана приказка“ е по неин авторски текст, провокиран от самия живот. Сценографията е дело на Виржиния Петкова, музиката е на Пламен Мирчев-Мирона. Ролите са поверени на Мила Боянова, Румен Куртев и Иван Иванов, за когото тази пиеса е дебютна на професионалната театрална сцена. 

Представлението е решено като „Театър на маса“, куклите не са особено лесни за управление, но актьорите се справят много добре, каза Виржиния Петкова. Тя също смята, че темата на спектакъла е актуална както за децата, така и за възрастните, които не си дават сметка, че с вечното си бързане ограбват и себе си, и своите деца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна