Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамилтън най-бърз на "Сузука"

Люис Хамилтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Водачът в генералното класиране Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес" спечели състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Япония. Хамилтън потегли първи като победител в квалификациите от вчера и запази позицията до края, финиширайки за 1:27.31.193 час. Така той записа 61-а победа в кариерата си и трета на пистата "Сузука"  след 2014 и 2015 година.
Втори на 1.211 секунда завърши Макс Верстапен (Холандия) с "Ред Бул", а трети на 9.679 секунди се нареди Даниел Рикардо (Австралия) също от "Ред Бул". Четвърти на 10.580 секунди остана вторият пилот на "Мерцедес" Валтери Ботас (Финландия), а шестицата допълниха Кими Райкьонен (Финландия) с "Ферари" на повече от половин минута и Естебан Окон (Франция) с "Форс Индия" на малко повече от минута.
С осмия си успех за сезона Хамилтън събра 306 точки и направи голяма крачка към четвърта световна титла, след като увеличи аванса си пред германеца Себастиан Фетел с "Ферари" на 59 точки четири старта преди края на кампанията.
Фетел отпадна в четвъртата обиколка заради технически проблем с двигателя.

Боли и е разочароващо. Сега ще трябва да се концентрираме върху последните четири състезания, пък ще видим какво ще стане. Все още имаме шансове. За нещастие нещата вече не са под наш контрол, коментира Себастиан Фетел.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна