Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светила на световния тенис пристигат в София за световна треньорска конференция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Международната тенис федерация Дейвид Хагерти определи България като важна за световния тенис страна. Той пристигна в София заедно с прочутата френска бивша тенисистка Мери Пиърс, за да участват в световната треньорска конференция, организирана на Международната федерация по тенис.

Удоволствие е за мен след няколко месеца да бъда отново в България по покана на президента на вашата федерация Стефан Цветков. И да участвам в едно от най-големите събития за международната федерация - треньорска конференция, за която се събират над 650 треньори от цял свят, заяви Дейвид Хагерти.

Мери Пиърс, която има две индивидуални и две титли на двойки от Големия шлем и е достигнала до трето място в световната ранглиста:

Щастлива съм, че съм тук - за първи път в България. С Магдалена Малеева играехме още като 12-годишни и тя ми се обади "Защо не дойдеш да ме видиш в София?" Не знам - отговорих. Но след това тя ми обясни какъв ще бъде поводът - световната треньорска конфенерция, и аз разбира си приех, сподели Пиърс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна