Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-шефът на III РПУ в Пловдив е взел от телефонни измамници подкуп от 300 лева

Арестуваният в сряда в Пловдив полицейски началник е взел 300 лева подкуп от телефонни измамници. На Стоян Павлов - заместник-началник на трето Районно полицейско управление в града, е повдигнато обвинение. От началото на септември случаите, при които възрастни пловдивчани са били заблудени, че помагат на полицейско разследване, са повече от 20. Общата сума, предоставена от измамените, надхвърля 180 000 лева.
Полицейският началник е получил парите от двама телефонни измамници, след като те успели да измъкнат 1 300 лева от възрастна пловдивчанка. Единият му е бил приятел, засечен е в телефонен разговор с него. В момента се издирват, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
В този смисъл може да се каже, че им е давал обещания, преди и след това, ако имат проблеми с полицията и с когото и да било, да им помага, вместо да изпълни служебните си задължения и незабавно да уведоми за предстоящата, а  след това и за извършената измама.
Румен Попов допълни, че тепърва ще се установява, дали полицейският служител е участвал и в други телефонни измами. Той подчерта, че след задържането му са получили сигнали, които предстои да се проверяват. Стоян Павлов е задържан за 72 часа с разпореждане на прокуратурата. Очаква се днес да му бъде поискана мярка за неотклонение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна