Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гордън Стракън приключва с националния отбор на Шотландия

Гордън Страхан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гордън Стракън няма да бъде повече мениджър на националния футболен отбор на Шотландия, след като "гайдарите" се провалиха в опита си да се класират на Мондиал 2018. Договорът на Стракън изтичаше през ноември тази година и няма да бъде подновен. Заедно с него си тръгва и помощник-треньорът Марк Макгий. Стракън беше начело на Шотландия в 40 мача от 2013-а година насам, но не успя да класира страната на първи голям форум от Световното първенство през 1998-а година насам.

"Бордът на Футболната асоциация на Шотландия и Гордън Стракън са постигнали споразумение да се разделят и тимът ще бъде воден от нов национален треньор в квалификациите за Евро 2020", се казва в официалното съобщение на централата.

"Смятам, че имахме прогрес. От 18 възможни точки, ние събрахме 14. И не се класирахме заради равенството 2:2 със Словения в последния си мач. Още от първия ми ден като треньор на отбора аз обявих, че това е събитието в живота ми, което ме прави най-горд. В момента съм раздвоен именно защото бях много щастлив от времето, когато водех Шотландия, а също така и съм тъжен, че пропуснахме шанса си да играем поне плейофи", добави бившият полузащитник Стракън, който има 19 победи в тези 40 мача.

Преди Стракън, начело на отбора беше бившия защитник и треньор на "Хартс" Крейг Лъвийн.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна