Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двамата задържани полицаи в София са обвинени в разпространение на наркотици и подкупи

Специализираната прокуратура обвини за разпространение на наркотици и подкупи двама полицаи от 7-о РУП в София. Те са задържани за 72 часа, а в сряда спецсъдът ще решава дали да ги остави за постоянно в ареста. 

От юли месец  двамата оперативни работници от звеното за противодействия срещу дрогата били следени от служители на "Вътрешна сигурност“ в МВР по данни, че разпространяват наркотични вещества. Снощи те са били задържани в момент на получаване на подкуп от 2000 белязани лева. 

Досега прокуратурата е установила, че те са продавали наркотични вещества на наркодилъри, които пък ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район. Двамата събирали от всеки дилър такса "спокойствие" – по 2000 лева месечно. Онези, които откажели, били заплашвани с арест, преписки и досъдебни производства. При обиските в дома на един от полицаите е намерен специален тайник с найлонови пликчета, най-вероятно с амфетамини. 

Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, действали при пълна конспиративност. Комуникирали с дилъри единствено чрез интернет приложения и телефони, използвани само за връзка между тях, съобщават от спецпрокуратурата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна