Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-посланикът на Северна Корея в ООН: Всеки момент може да избухне ядрена война

| обновено на 17.10.17 в 11:13
Заместник-посланикът на Северна Корея в ООН Ким Ин-ньон заяви, че ситуацията на Корейския полуостров е много опасна и че всеки момент може да избухне ядрена война, предаде Асошиейтед прес. По думите му, никоя друга страна в света освен Северна Корея не е била обект на толкова крайна и пряка ядрена заплаха от Съединените щати и страната му има право на самоотбрана.

Дипломатът добави, че тази година Северна Корея е станала пълноценна ядрена сила и че цялата континентална територия на Съединените щати е в обсега на нашия огън.

Ако Съединените щати предприемат инвазия, няма да могат да избягат от нашето строго наказание където и да е по света, предупреди Ким Ин-ньон.

Съединените щати не изключват възможността за преки преговори със Северна Корея, заяви заместник държавният секретар Джон Съливан, цитиран от Ройтерс. 
В крайна сметка не изключваме напълно възможността за директни разговори, но сега се концентрираме върху дипломацията и тя се изразява в кампанията ни за натиск. Трябва обаче, заедно със съюзниците ни Япония и Северна Корея, да сме подготвени и за най-лошото, ако дипломацията се провали.
Съливан каза това по време на посещението си в Япония преди визитата следващия месец на президента Доналд Тръмп

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени