Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Очаквайте много красиви, интересни, оригинални и атрактивни композиции

Снимка: БФХГ

Тенденцията е да се отвори оценката за работа с тяло и с уред. В това няма нищо страшно. Така рязко ще се отличат талантливите и качествени гимнастички. Наказанията за артистичност ще бъдат по-големи, което за нас е страхотно. Този спорт е за гимнастички, които имат качества, това заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която организира специална тренировка за журналистите, които отразяват този спорт. Целта беше да се разясни подробно правилника за улеснение на работата във връзка с предстоящото световно първенство в София през 2018 година. В ролята на лектор влезе „златното момиче“ Християна Тодорова, която в момента е една от най-добрите млади съдийки.

Тази година ние ще бъдем по-силни, както в ансамбъла, така и в индивидуалното. Трябва да сме много готови – все пак България е домакин на световното първенство догодина. Очаквайте много красиви, интересни, оригинални и атрактивни композиции, допълни Раева.

Селекцията за ансамбъл- девойки е в понеделник. Подготвяме лагер за тях, който няма да е в зала „Раковски“, защото залата не ни стига. Ще наемем зала. Водим преговори за зала „София“, но ако не стане там, ще търсим друг вариант. Нямаме време, а работим с тежък уред – лента. Имаме подкрепата на премиерът за разширяване на залата. Ние не искаме някакви строежи. Искаме още един килим и малко място за публика. Там ще провеждаме контролните и състезанията си, завърши Раева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна