Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси, Роналдо и Неймар финалисти за наградата "Футболист на годината" на ФИФА

Кристиано Роналдо от "Реал" (Мадрид), Лионел Меси от "Барселона" и Неймар от "Пари Сен Жермен" са тримата финалисти за наградата "Футболист на годината" на ФИФА.

Роналдо, който спечели приза през миналата година, отново е фаворит, след като помогна на клуба си да спечели Шампионската лига, титлата в Примера дивисион и Суперкупата на Испания.

Меси, втори през 2016 година, е голмайстор на испанското първенство, а с каталунците спечели Купата на Испания.

Неймар премина от "Барселона" във френската столица с рекорден трансфер за 222 милиона евро през лятото и бързо се утвърди като лидер в състава на ПСЖ.

Кандидатите за треньор на годината са Масимилиано Алегри от италианския първенец "Ювентус", Антонио Конте, който изведе "Челси" до титлата в Англия, както и Зинедин Зидан от "Реал" (Мадрид).

Претендентите за приза "Най-добър вратар" са италианецът Джанлуиджи Буфон от "Ювентус", костариканецът Кейлор Навас от "Реал" (Мадрид) и германецът Мануел Нойер от "Байерн" (Мюнхен).

Подреждането в отделните категории се определя след вота на старши треньорите и капитаните на националните отбори на страните по света,  на панел от журналисти и на онлайн гласуване на фенове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна