Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо пак е номер 1

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Португалската суперзвезда на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо за втори пореден път спечели наградата на Международната футболна федерация за най-добър футболист в света за сезона – FIFA The Best. 

Конкуренти на Роналдо за приза бяха Лионел Меси от "Барселона" и новото попълнение на "Пари Сен Жермен" - Неймар. Кралският клуб обра почти всички трофеи през изминалите 12 месеца, а с отличните си изяви през кампанията Роналдо заслужи над 43% от вота за престижното отличие, докато за Меси гласуваха малко над 19%, а за Неймар – почти 7%. 

Крайният резултат за наградата на FIFA се оформя след гласуване от страна на капитаните и треньорите на всички национални отбори (което представялява 75% от вота), както и от мнението на феновете, които имаха възможността да изберат своя любимец в сайта на FIFA (допринасяйки с останалите 25%). 

Очаква се Кристиано Роналдо отново да бъде носител и на другото най-ценно индивидуално отличие във футбола – "Златната топка", като церемонията по нейното връчване ще се проведе в началото на януари 2018 година.

През годината Кристиано спечели Шампионската лига за втори пореден път с „Реал“. Той ликува и с титлата на Испания, както и със Суперкупата на Европа и Испания.

Искам да благодаря на съотборниците си. Това е невероятно. Посвещавам този трофей на моето семейство. Много сам щастлив. Благодаря и на феновете на „Реал“, които винаги са ме подкрепяли, заяви Кристиано Роналдо.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна