Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН и издателите на учебници обсъдиха как да намалее тежестта на ученическите раници

Снимка: БГНЕС

Хартиените учебници, които са с обем над 64 страници, да се разделят на 2 части. Целта е  да се намали тежестта на ученическите раници, това обсъдиха днес издатели с  министъра на образованието.

Пред "Хоризонт" Пенка Иванова от просветното ведомство информира  за  разговорите, провокирани след като петокласничка сигнализира Агенцията за закрила на детето за тежките раници на учениците:
Да се сформира една работна група от представители на асоциация "Българска книга" - заедно с  нас да седнем и да направим остойностяване на това колко би се увеличила цената за комплект учебници, ако част от тези учебници се разделят на две части. И друго, което също коментирахме, е да се направи един анализ много бързо за възможността Министерството на  образованието и науката да закупи за учителите, които преподават конкретен предмет в даден клас, одобрените електронни варианти на учебниците, за да може учителят в клас да работи с електронния вариант, а хартиеният учебник да бъде вкъщи за самостоятелна подготовка на ученика.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна