Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителната комисия на ГЕРБ се събра на извънредно заседание, за да обсъди конгреса на БСП

От ГЕРБ посочиха, че конгресът на левицата е използвал език на омразата

| обновено на 29.10.17 в 12:10

Изпълнителната комисия на ГЕРБ се събра на извънредно заседание, за да обсъди конгреса на БСП. От ГЕРБ посочиха, че конгресът на левицата е използвал език на омразата.

Заседанието на ИК е било свикано от премиера Бойко Борисов. ГЕРБ не посочват точно кои думи на Корнелия Нинова са станали повод за свикването на разширения състав. Но от партията на Бойко Борисов отричат, определените от тях като „поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения“.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че една от темите, които ще обсъдят, е свързана с тезите от конгреса за европредседателството. В събота БСП посочиха, че правителството не поставя приоритети за европредседателството и го свежда до малко срещи и кетеринг: Председателството е национален приоритет, каза Цветан Цветанов.

Финансовият министър Владислав Горанов отправи критики към предлагания от БСП алтернативен бюджет: Алтернатива ли е БСП на ГЕРБ? Да. Лоша алтернатива обаче, поне по заявените политики и това, което разказват като управленски намерения. В тесен смисъл ако говорим за политиките, които искат да вплетат в така наречения алтернативен бюджет, въпреки че е твърде амбициозно нахвърлянето на няколко сметки да има претенциите да обхване целия публичен сектор и да се превърне в документ, алтернативен на това, което правителството ще внесе в понеделник, е малко наивно.

В изказването си в събота лидерът на БСП Корнелия Нинова предупреди, че ГЕРБ е една от външните сили, които разединяват опозицията, защото няма как да я опитомят. Обяви се и за предсрочни избори, които ще минат през вот на недоверие по корупционна тема.

От ГЕРБ припомнят, че на последните парламентарни избори българските граждани избраха партията да управлява. И изтъкват, че заради този избор има икономическа стабилност, доходите се увеличават постепенно. За пореден път другарите от „Позитано“ се занимаваха само и единствено с ГЕРБ, вместо да погледнат ситуацията в собствените си редици, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

В изпратена до медиите позиция, от ГЕРБ определиха част от изказваният на социалистите като поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения: И ако смята, че интригата и компроматите са начин и форма за правене на политика и да обявяваш, че си алтернатива, смятам, че е несериозно, каза Цветан Цветанов

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна